Ingezonden persbericht


Nederlands Kampioenschap Rummikub 4 en 5 september 2004

140 Rummikub-fanaten strijden om de eretitel

Wijk aan Zee, september 2004. Generaties spelletjesliefhebbers hebben de kleine, langwerpige steentjes met gekleurde getallen al door hun vingers laten gaan: Rummikub. In bijna elke gezin in Nederland ligt er wel een doos Rummikub in de kast. (Volgend jaar viert Rummikub haar 25ste verjaardag in Nederland!) Afgelopen weekend - 4 en 5 september 2004 - werd voor de 19e keer (!) het Nederlands Kampioenschap Rummikub georganiseerd in Wijk aan Zee.

Grootmeester Rummikub

Het Nederlands Kampioenschap Rummikub werd, zoals gewoonlijk, overspoeld met deelnemers uit het hele land. Niet voor niets, want Rummikub is nog steeds een razend populair spel in Nederland! Maar liefst 140 Rummikub-fanaten van diverse leeftijden speelden in het weekend tegen elkaar tijdens de kwalificatiewedstrijden op zaterdag en de finalewedstrijden op zondag. Op zondag werd gespeeld in vier categorieën. Grootmeester - Meester - Amateur - Beginner. De uiteindelijke kampioen kwam voort uit de sterkste klasse (grootmeesters): Martha Krab uit Alkmaar. Zij werd beloond met een beker, een grandioze reischeque en de eretitel: Grootmeester van Nederland.

Succes

Het Rummikub-toernooi in Wijk aan Zee heeft in zijn bestaan al regelmatig goede kampioenen gekend. Zo werden regelmatig kampioenen afgevaardigd naar de Wereldkampioenschappen Rummikub. (Het Wereldkampioenschap Rummikub is al twee maal winnend afgesloten door Nederlanders!) Door het succes van de Nederlandse kampioenschappen is de organisatie van dit toernooi ook internationaal erg actief. Zo werd al eerder meegewerkt aan de Duitse kampioenschappen en heel recent aan de organisatie van de kampioenschappen in België. Zeer binnenkort worden ook toernooien georganiseerd in Luxemburg. Daarnaast staan de Europese kampioenschappen op stapel.

Familiereünie

Organisator Horst Heydenreich is dé man achter het Rummikub-kampioenschap in Wijk aan Zee. 19 jaar geleden organiseerde hij de wedstrijd voor het eerst ter promotie van het stadje Wijk aan Zee. Twee decennia later is de Rummikub wedstrijd in de sporthallen nog steeds een groot succes. Heydenreich: "Deze wedstrijd wordt gezien als een grote familiereünie, omdat de meeste mensen al vaker hebben meegedaan. Het zijn meer dan honderd Rummikub-liefhebbers onder elkaar. Deze editie was ook weer erg spannend. Iedereen wil immers kampioen worden. Persoonlijk vind ik Rummikub ook een fantastisch spel; het is niet zo moeilijk als schaken, maar je hebt er toch behoorlijk inzicht voor nodig. De ideale combinatie!"

Goliath is één van de tien grote speelgoed distributeurs (en producenten) van Nederland. Er is een vestiging in Hattem en in Parijs. De ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse speelgoeddistributeur Goliath is onlosmakelijk verbonden met de succesvolle invoering van het Israëlische getallenspel Rummikub in Nederland door directeur A. Golad in 1978. Inmiddels slaat Goliath zijn vleugels uit over de hele wereld en is het bedrijf een belangrijke speler op de speelgoedmarkt. De lijnen die het bedrijf momenteel voert, zijn: spellen vanaf 4 jaar, speelgoed vanaf 4 jaar, multimedia vanaf 5 jaar, kleine lijn met erotische spellen vanaf 18 jaar en actiespellen vanaf 4 jaar.