ROBECO NEDERLAND BV

Robeco opent inschrijving Robeco Holland Garant Notes

Rotterdam, 6 september 2004


Robeco start de inschrijving van Robeco Holland Garant Notes oktober
04/11. De looptijd is zeven jaar en op de einddatum wordt ten minste de garantiewaarde van EUR 1000 per certificaat uitbetaald. Robeco Holland Garant Notes richt zich op beleggers die zouden willen beleggen in 25 Nederlandse top ondernemingen, maar toch de zekerheid willen hebben dat op de einddatum minstens de inleg wordt uitbetaald.

AEX-fondsen
In het mandje zijn voor het overgrote deel AEX-fondsen opgenomen. Het gaat om ABN Amro holding, Aegon, Akzo Nobel, ASML Holding, Buhrmann, CSM (AMX), DSM, Fortis, Getronics, Hagemeyer, Heineken, IHC Caland, ING Groep, Koninklijke Ahold, Koninklijke KPN, Koninklijke Numico, Philips Electronics, Reed Elsevier, Royal Dutch Petroleum, TPG, Unilever, Vedior (AMX), Versatel Telecom Intl, VNU, Wolters Kluwer. Gedurende de looptijd kan de samenstelling van het mandje alleen veranderen door wijziging in de notering van een van de 25 fondsen, bijvoorbeeld als gevolg van fusie of door verdwijning van de Amsterdamse beurs.

Verhandelbaarheid
De certificaten zullen vanaf 8 oktober 2004 dagelijks, tegen de dan geldende koers via de beurs verhandelbaar zijn. Hierbij worden de gebruikelijke aan- en verkoopkosten in rekening gebracht. Indien de certificaten echter via het Robeco Direct worden aangehouden kan uitsluitend met ingang van vrijdag 21 januari 2005 iedere derde vrijdag van de maand worden verkocht tegen de openingskoers van die dag. De verkooporder dient vijf werkdagen van tevoren binnen te zijn.

Eindwaarde
Robeco Holland Garant wordt uitgegeven onder het 3.000.000.000 Principal Protected Medium Term Note Programme van Rabobank Nederland. Robeco Holland Garant Notes is een certificaat dat recht geeft op een uitbetaling op einddatum van een bedrag gelijk aan de nominale waarde vermeerderd met een bedrag ('additionele betaling'). De hoogte van deze additionele betaling wordt bepaald door het rendement van de vijfentwintig Nederlandse aandelen. Is het gemiddelde rendement van de 25 aandelen in zeven jaar tijd per saldo positief (hierbij tellen zowel de waardestijgingen als waardedalingen mee), dan is de eindwaarde met hetzelfde percentage toegenomen, waarbij de koersstijging van elk aandeel meetelt tot maximaal 100%.

Voorbeeld van eindwaarde berekening
Aandeel A: 115% stijging; 100% stijging x 1/25 telt voor 4% mee
Aandeel B: 55% stijging; 55% stijging x 1/25 telt voor 2,2% mee
Aandeel C: 25% daling; 25% daling x 1/25 telt voor -1% mee

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco Office +31 - 10 - 224 28 10
Mobile +31 - 653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl

Productkenmerken:
Uitgevende instelling:
Robeco Holland Garant Notes oktober 04/11 is een garantiecertificaat dat wordt uitgegeven door Rabobank Nederland onder het Principal Protected Medium Term Note Programme (Rabobank Garantiecertificaten Programma).
Garantiewaarde:
EUR 1000 per certificaat, alleen geldig op de einddatum. Door veranderende marktomstandigheden kan de waarde van Robeco Holland Garant Notes op de beurs fluctueren.
Onderliggende waarde:
Vijfentwintig gelijkgewogen aandelen uit de AEX-index en de AMX-index (Midcap).
Uitgifteprijs:
EUR 1000.
Nominale waarde:
EUR 1000.
Looptijd:
7 jaar, van 8 oktober 2004 tot 18 oktober 2011. Verhandelbaarheid:
De certificaten zullen vanaf 8 oktober 2004 dagelijks, tegen de dan geldende koers via de beurs verhandelbaar zijn. Hierbij worden de gebruikelijke verkoopkosten in rekening gebracht. Indien de certificaten echter via Robeco Direct worden aangehouden zijn deze niet dagelijks verhandelbaar. Met ingang van vrijdag 21 januari 2005 kan iedere derde vrijdag van de maand worden verkocht tegen de openingskoers van die dag. De verkooporder dient vijf werkdagen van tevoren binnen te zijn.

Kosten:
De kosten verbonden aan de Robeco Holland Garant Notes zijn 5,7%, waarvan 2% aan het begin van de lo optijdwordeningehouden. Inschrijven:
De inschrijving loopt tot vrijdag 1 oktober 17.00uur. Indien u echter via Robeco Direct inschrijft dan loopt de inschrijving tot zaterdag 25 september 2004, 17.00 uur.
Beursnotering:
Voor Robeco Holland Garant Notes oktober 04/11 zal een notering worden aangevraagd bij Euronext Amsterdam.
Startwaarde aandelen:
Gemiddelde van de tien slotkoersen op 11 tot en met 22 oktober 2004 van elk van de 25 aandelen uit het mandje.
Eindwaarde aandelen:
Gemiddelde van de tien slotkoersen op 3 tot en met 14 oktober 2011 van elk van de 25 aandelen uit het mandje. Bij de berekening van de eindwaarde wordt een maximum stijging van 100% per aandeel gehanteerd.
Laatste verkoopdatum via Robeco Direct:
Vrijdag 16 september 2011.
Einddatum:
Dinsdag 18 oktober 2011.


06 sep 04 17:45