Gemeente Twenterand


Expositie Lidia Goldberg toont naïeve stijl

In het gemeentehuis van Vriezenveen is van 6 september tot en met 28 oktober 2004 de expositie te zien van Lidia Goldberg. Zij stelt in de beneden- en bovenhal van het gemeentehuis circa 20 houten wandpanelen tentoon met daarop natuurlijke en wegwerpmaterialen verwerkt zoals kurk, lucifers en ijsstokjes. De bijzondere kleursamenstelling en de originele ontwerpen van haar houten panelen zijn zeer verrassend.

Lidia Goldberg is geboren in Haarlem. Zij is al jaren geleden gefascineerd door artistieke vorming met simpele materialen. In haar wandpanelen kan ze al haar creativiteit kwijt en haar liefde voor kinderen. De panelen kenmerken zich door een simpele vormgeving, waardoor met name kinderen zich aangetrokken voelen tot de naïeve vormen. Verder stelt ze ook panelen tentoon met bijbelse taferelen.

Haar stijl ontwikkelt zich steeds meer in de naïeve richting. Met deze stijl wil Lidia Goldberg laten zien, dat natuurlijke en wegwerpproducten heel goed hergebruikt kunnen worden. Ze werkt daarom niet alleen met lucifers, maar ook met resten vloerbedekking en schuurpapier kunnen onderdeel van de uitbeelding zijn. Hierdoor krijgen haar panelen een heel bijzondere sfeer en biedt het voor elk wat wils.

De Haarlemse kunstenares, die momenteel in Almelo woont, ontwerpt alle wandpanelen zelf. Het denkwerk vooraf, de compositie en de productsamenstelling; ze houdt alles in eigen hand. Iets kopiëren is niets voor Lidia Goldberg, dit biedt haar geen uitdaging.

De opbrengst van de houten panelen komt ten goede aan onderwijs en speelgoed voor kinderen in Roemenië. Lidia is samen met haar man regelmatig in het deelgebied Moldavië geweest en heeft ervaren dat de nood daar erg hoog is. Omdat ze goede contacten hebben in dat gebied, is het zeker dat het geld op de goede plaats terechtkomt.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 12:30 uur en op donderdagavond van 17:30 - 19:00 uur.