Nederlandse Kankerbestrijding

Uitnodiging start collecte KWF Kankerbestrijding 2004

"Er is (g)een middel tegen kanker"

Maandag 6 september 2004 heeft in het Hilversumse Raadhuis (Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum) de start plaats van de jaarlijkse collecte voor KWF Kankerbestrijding. Motto van de collecte is "Er is (g)een middel tegen kanker."

Vanaf 09.45 uur staat koffie/thee klaar. De bijeenkomst begint om 10.1 5uur.Hetprogrammaluidt

10.15 uur: Welkom namens Hilversum

Dr. Gijs Boerrigter, Hoofd van de afdeling Research Coördinatie van KWF Kankerbestrijding:

Onderzoek kankerbehandeling in stroomversnelling - Dankzij de huidige technologische ontwikkelingen nemen de inzichten in nieuwe mogelijkheden voor diagnose en behandeling toe in een nooit eerder vertoond tempo. Om van ontdekking tot toepassing te komen, is vaak meer dan tien jaar onderzoek nodig. Wat is de huidige stand van zaken bij onderzoek naar verbetering van diagnose en behandeling van kanker, wat mogen we in de toekomst verwachten en welke rol speelt KWF Kankerbestrijding daarbij.

Gea Broekema, hoofd Fondsenwerving van KWF Kankerbestrijding:

Presentatie collectecampagne - De recessie treft ook KWF Kankerbestrijding. Elk jaar krijgt KWF Kankerbestrijding circa 200 verzoeken om subsidie voor kankeronderzoek. Hiervan kon tot twee jaar geleden rond veertig procent worden ge financierd. Als gevolg van dalende inkomsten, nu nog maar een kwart. En dat juist op een moment dat er zoveel hoop is op nieuwe behandelmogelijkheden. Met de campagne wil KWF Kankerbestrijding het Nederlands publiek laten zien dat hun bijdrage wel degelijk verschil maakt en aansporen om meer te geven dan de gebruikelijke 1,- in de collectebus.

Sascha Wanna, brugklasleerling Alberdingk Thijmcollege Hilversum

Gedicht - De 12-jarige Sascha Wanna uit Hilversum stuurde KWF Kankerbestrijding enkele weken geleden een aangrijpend gedicht over kanker en KWF Kankerbestrijding. Het bleek helemaal van toepassing op het collectethema. Zij zal het zelf voordragen.

10.25 uur: Start collecte - Collectanten van de afdeling Hilversum gaan collecteren

Voor meer informatie over de bijeenkomst of voor een afspraak voor een interview na afloop met een van de medewerkenden, kunt u bellen met de KWF Medialijn (Karel van Koppen) 020 5700 538.

Uitnodiging start collecte KWF Kankerbestrijding 2004 Campagnematerialen KWF-collecte 2004
«niveau omhoog