Erasmus


30-08-04: Ambities centraal tijdens opening Academisch Jaar op maandag 6 september
Bindend studieadvies op hele Erasmus Universiteit in 2005

Onder het motto Ambities in balans reflecteert de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) tijdens de opening van het Academisch Jaar op haar eigen toekomst: een goed evenwicht tussen onder meer academische topkwaliteit, bijdragen aan de maatschappij en een brede toegankelijkheid. Naar verwacht wordt in september 2005 het bindend studieadvies ingevoerd op de Rotterdamse universiteit, maar voorzitter van het College van Bestuur mw. José van Eijndhoven stelt nadrukkelijk dat de EUR toegankelijk moet blijven voor iedereen. Verder uit zij in haar openingstoespraak kritiek op het nieuwe accreditatiesysteem. Actueel in het programma is verder de samenspraak De juiste student op de juiste plaats, waarbij drie prominente vertegenwoordigers van onderwijsvernieuwing van de EUR ingaan op selectie van studenten en kwaliteitszorg in het onderwijs. Daarnaast presenteren drie wetenschappers hun visie op onderzoek in een veranderende samenleving.

Programma

15.15 uur Binnenkomst cortèges

15.30 uur Openingsplechtigheid

Welkomstwoord
Mw.dr. J.C.M. van Eijndhoven, voorzitter College van Bestuur

Onderwijs: de juiste student op de juiste plaats Samenspraak tussen prof.dr. H.G. van Dissel (Rotterdam School of Management), prof.dr. Th.A.W. Splinter (Erasmus MC) en prof.dr. H.G. Schmidt (Faculteit der Sociale Wetenschappen) o.l.v. mw.dr. J.C.M. van Eijndhoven, voorzitter College van Bestuur.

Intermezzo

Onderzoek in een veranderende samenleving
Presentaties en samenspraak tussen mw.prof.dr. M.C.R. Grever (Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen), prof.dr.ir. J.A.E.E. van Nunen (Rotterdam School of Management) en prof.dr. C.I. de Zeeuw (Erasmus MC) o.l.v. prof.dr.S.W.J. Lamberts, rector magnificus.

Ca. 17.00 uur Receptie in de Collegezalenhal