Petroplus International N.V.

Published: 07:19 06.09.2004 GMT+2 /Source: Petroplus International NV /AEX: PETRP /ISIN: NL0000376937

RIVR ontvangt goedkeuring Europese Commissie voor voorgenomen overname Petroplus

Dit is een gezamenlijk persbericht van Petroplus International N.V. en RIVR Acquisition B.V. Dit bericht, of delen daarvan, mag niet worden gepubliceerd in of verspreid in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan. Deze aankondiging en de daaraan gerelateerde documenten bevatten geen bod op de gewone aandelen Petroplus International N.V. of de 10.5% Senior Notes due 2010, maar de verwachting is gerechtvaardigd dat op termijn een bod zal worden uitgebracht zoals uiteengezet in dit persbericht en het persbericht van 18 mei 2004, 17 juni 2004 en 27 juli 2004.

Onder verwijzing naar de persberichten van 18 mei 2004, 17 juni 2004 en 27 juli 2004 bevestigen Petroplus International N.V. ("Petroplus") en RIVR Acquisition B.V. ("RIVR") hierbij gezamenlijk dat de Europese Commissie toestemming heeft gegeven voor het voorgenomen openbaar bod door RIVR op alle uitstaande gewone aandelen van Petroplus (het "Aandelenbod"). Het verkrijgen van deze goedkeuring is een van de voorwaarden voor het uitbrengen van een openbaar bod.

Het voorgenomen Aandelenbod zou plaatsvinden in combinatie met een procedure waarin de toestemming zou worden verzocht van de houders van een meerderheid van de 10,5% Senior Notes due 2010 ("Senior Notes") teneinde wijzigingen (of doorhalingen) van bepaalde bepalingen in de trustakte te bewerkstelligen en met een openbaar bod op de Senior Notes (het "Senior Notes Bod" en het Aandelenbod en Senior Notes Bod tezamen de "Biedingen").

Partijen werken hard aan de voorbereidingen van de voorgenomen biedingen, inclusief discussies met alle betrokken partijen, en zullen niet later dan 30 september 2004 meer specifieke informatie verstrekken met betrekking tot de datum van het uitbrengen van de voorgenomen biedingen..

Dit persbericht is ook uitgegeven in de Engelse taal. In geval van inconsistentie prevaleert het Engelstalige bericht.

Rotterdam, Nederland, 6 september 2004 Londen,Verenigd Koninkrijk, 6 September 2004

Nadere informatie
Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met:

Petroplus:
Martijn L.D. Schuttevaer
Investor Relations Manager
Tel: + 31 10 242 6046
Mobile: + 31 65 208 3014
M.L.Schuttevaer@Petroplus.nl

The Carlyle Group:
Katherine Elmore-Jones
Director of European Communications
Tel: +44 20 78 94 1200
Katherine.ElmoreJones@Carlyle.com

Petroplus
Petroplus heeft zich gedurende haar tienjarig bestaan ontwikkeld tot een toonaangevende speler op de Europese 'midstream' oliemarkt. Het midstreamsegment omvat raffinage, marketing en logistiek (voornamelijk tankopslag).

Petroplus is eigenaar van raffinaderijen in Antwerpen (België), Cressier (Zwitserland) en Teesside (Verenigd Koninkrijk) met een totale capaciteit van 240.000 vaten per dag inclusief de ontzwavelingscapaciteit in Antwerpen. Petroplus heeft een verkoopvolume van meer dan 23 miljoen ton olieproducten per jaar en een opslagcapaciteit van 5 miljoen m³ door heel West-Europa.

Petroplus, met het hoofdkantoor in Rotterdam en regionale hoofdkantoren in Hamburg en Zug, heeft vestigingen in meer dan 20 landen en heeft circa 1000 mensen in dienst. Petroplus is genoteerd in het NextPrime segment van de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V.

The Carlyle Group
The Carlyle Group is een wereldwijde private equity firma met meer dan USD 18,3 miljard beheerd vermogen. The Carlyle Group past een beproefde en gedisciplineerde investeringsmethode toe op buyouts, venture capital, onroerend goed, high yield en turnaround in Noord-Amerika, Europa en Azië. The Carlyle Group spitst zich toe op de volgende sectoren: auto-industrie, consumentproducten en zware industrie, energie, gezondheidszorg, luchtvaart en defensie, technologie en zakelijke diensten, telecommunicatie en media en transport. Sinds 1987 heeft de firma EUR 10,8 miljard geïnvesteerd. The Carlyle Group heeft meer dan 500 mensen in dienst in 14 landen.

The Carlyle Group zal participeren in de transactie middels gecombineerde equity investeringen van haar Europese buyout fonds en haar fonds gespecialiseerd in de energiesector.

In Europa beheert The Carlyle Group twee buyout fondsen: Carlyle Europe Partners I ("CEP I"), een uit 1998 daterend fonds van EUR 1 miljard welke volledig is geïnvesteerd in 16 voltooide transacties en Carlyle Europe Partners II ("CEP II"), die twee transacties met een waarde van meer dan EUR 2 miljard heeft afgerond. CEP I en CEP II worden beheerd door een team van 40 investeringsprofessionals vanuit vijf kantoren verspreid over Europa.

Riverstone Holdings en de The Carlyle Group zijn de beide beherend vennoot van het Carlyle/Riverstone Global Energy and Power Fund II ("Carlyle/Riverstone"). Carlyle/Riverstone, in New York gevestigd en in 2000 opgericht, heeft USD 1,5 miljard onder haar beheer. Carlyle/Riverstone doet investeringen in de volgende sectoren van de energiesector: midstream, upstream, elektriciteit en exploratie. Tot heden heeft het fonds zich voor ongeveer USD 875 miljoen gecommitteerd aan 10 investeringen in deze vier sectoren.

persbericht (pdf-versie)

Petroplus International N.V. P.O. Box 85002 3009 MA Rotterdam The Netherlands Phone: +31 (0)10 242 5900 Fax: +31 (0)10 242 6052 E-mail: IR@petroplus.nl Website: http://www.petroplusinternational.com