Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Russian School of Arts opent een fonds voor Russische weeskinderen

In Rotterdam is zaterdag de aftrap gegeven voor de Russian School of Arts. Hier was uiteraard ook aandacht voor de recente gebeurtenissen in Rusland vanwege deze heeft de School direct na zijn opening besloten een fonds te creëren ten behoeve van weeskinderen in de ex-USSR. Mensen die deze willen steunen kunnen geld storten op giro: 4663534 ten name van de Russian School of Arts met vermelding van Weesfonds USSR. De school zal zorgen voor een effectieve besteding van de binnengekomen gelden.

De opening van de Russian School of Arts vond plaats bij de American International School te Rotterdam, waar ruim tweehonderd belangstellenden met hun kinderen konden genieten van de voorstellingen verzorgd door de docenten van de Russian School of Arts. Bijzonder was het optreden van Nina Koslova. Mw. Koslova ook bekend als "De gouden stem uit de Oekraïne" is een van de meest gedecoreerde zangeressen uit de voormalige USSR. Zij is speciaal voor deze opening en de aansluitende workshop naar Nederland gekomen.

The Russian School of Arts is het eerste initiatief dat gebruik maakt van getalenteerde Russische docenten om een intensieve kunstopleiding voor de jeugd te verzorgen. Het doel is een kweekvijver voor talent te vormen waar kinderen in een sfeervolle en motiverende omgeving optimaal begeleid worden. Kinderen van 4 tot 18 jaar kunnen hier terecht voor een Theater-, teken-, viool-, dans-, zang- en piano opleiding. Naast lessen in het Nederlands heeft de Russian School of Arts ook een Engelstalig lesprogramma. De groepslessen en de workshop kosten ¤ 135 per maand en voor privé les gelden verschillende tarieven. Meer informatie kunt u krijgen via tel.: 010-4181898 of middels de website: www.russianschool.nl


---

///Einde persbericht///

Attachement: Op de bijgeleverde foto is mw. Koslova met een aantal beginnende vocalisten bezig als onderdeel van de opening.

Over de Russian School of Arts

De Russian School of Arts geeft in Rotterdam Hillegersberg piano-, viool-, dans-, theater-, teken-

en zanglessen aan kinderen van 4 tot 18 jaar volgens de voor Nederland aangepaste

Russische methode van cultuuronderwijs. Deze methode gaat uit van professioneel onderwijs

met topdocenten vanaf de vroege jeugd. Voor meer informatie, kunt u met mij contact opnemen op tel: 06-48156402

Met vriendelijke groet,

Peter van Strien
Russian School of Arts
Borchsatelaan 138
3055 ZN Rotterdam
tel: 010-4181898
fax:010-4188634www.russianschool.nl

Contact: Peter van Strien

functie: Directeur Russian School of Arts

telefoon: 010-4181898

mobiel: 06-48156402

E-mail: P.van.Strien@russianschool.nl