Politie Friesland

Politieberichten van 5/9 (13.00 uur) t/m 06/9 (07.00 uur)

Fryslân 06-09-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Nijetrije: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 12.45 uur reden een 71-jarige fietser uit Amsterdam en een 37-jarige fietser uit Den Hoorn achter elkaar over het fietspad van de Lindedijk. Zij reden naar de Driewegsluis. De 37-jarige reed vlak achter de 71-jarige. De 71-jarige kwam door een voor hem en voor de 37-jarige oorzaak ten val, waarbij de 37-jarige ook ten val kwam. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar Tjongerschans voor onderzoek. Zij hadden hoofdletsel en schaafwonden.

Heerenveen: fietster kwam ten val
Zondag omstreeks 16.30 uur kwam een vrouw uit Wolvega, leeftijd onbekend, in het fietstunneltje van de Rottumerweg onder de A32 ten val. Zij kwam vanuit de richting Oranjewoud. In het tunneltje is een kleine verhoging en mogelijk is zij hierdoor ten val gekomen. Per ambulance is zij overgebracht naar Tjongerschans. Zij bleek haar rechterschouder te hebben gebroken.

Joure: auto in brand en rijden onder invloed
Zondag omstreeks 23.00 uur stond een auto in de brand op de Rijksweg A7. De auto brandde geheel uit. Brandweer heeft nageblust. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Sneek had gedronken en op het bureau blies hij 870 ug/l. Bij controle bleek, dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs, de APK van de auto was verlopen en de auto niet verzekerd was.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs
Maandag omstreeks 02.30 uur werd op de Archipelweg een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de auto had geen geldige APK.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs
Maandag omstreeks 01.55 uur werd op de Groningerstraatweg een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd Bij controle bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben, auto geen geldige APK en de auto niet verzekerd was. Auto in beslag genomen.

Leeuwarden: bezit harddrugs
Maandag omstreeks 03.15 uur kwam een melding binnen dat een man was mishandeld in de Oude Doelensteeg. Ter plaatse zat een 28-jarige inwoner van Franeker. Hij had een gezwollen linkeroog. Hij zou geslagen zijn. Ter plaatse werd de politie aangesproken door een persoon, die mededeelde dat de 28-jarige een fles met daarin GHB had gegeven aan een man met een haarband. Door ambulancepersoneel is de 28-jarige behandeld. De politieauto stond op het Ruiterskwartier. Daar werd ook de man met de haarband aangetroffen. Hij had inderdaad een plastic fles bij zich met daarin een vloeistof. Hij had die fels in bewaring van de 28-jarige. De man met de haardband is een 34-jarige inwoner van Harlingen. De 28-jarige deelde mede, dat in de fles GHB zat. Vervolgens zijn beide mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek. De fles met vloeistof is in beslag genomen. Tevens werd van de 34-jarige een plastic buisje en een wikkel met vermoedelijk cocaïne in beslag genomen.

Leeuwarden: brandstichting school
Maandag omstreeks 04.10 uur stond het fietsenhok van de Plataanschool aan de Plataanstraat in brand. Brandweer heeft de brand geblust. Vermoedelijk was een vuilcontainer aangestoken aan de achterzijde van de fietsenstalling.

Leeuwarden: mogelijk brandstichting
Maandag omstreeks 03.30 uur werd melding gemaakt, dat een winkel aan de Korfmakersstraat in brand stond. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek de voorzijde buiten het pand in brand te staan. De ruiten sprongen en de brand sloeg naar binnen. Omwonenden zijn uit hun woning gehaald en na een kwartier was men de brand meester. Vermoedelijk is een markies aan de gevel van het pand in brand gestoken. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.