Gemeente Oirschot

College van b&w

Besluitenlijst 7 september 2004

B&W 2004 37.doc\blz. 1

Vergadering burgemeester en wethouders week 37 2004

Openbare besluitenlijst


1. Inkoopbeleid
Het college stemt in met het raadsvoorstel over het inkoop- en aanbestedingsbeleid.
2. Onderhoud gebouwen
Het college stemt in met de nota onderhoud gemeentelijke gebouwen, en legt deze voor aan de gemeenteraad.

3. Rentepercentage geldlening
Het college gaat akkoord met de verlenging van een vaste geldlening onder herziening van het rentepercentage.

4. Trouwlocatie
Het college stelt de gemeenteraad voor om zaal Eikenhoef op landgoed Baest aan te wijzen als extra trouwlocatie, naast de trouwkelder van het Oude Raadhuis.
5. Bevrijding
Het college verleent toestemming voor diverse activiteiten in het kader van de 60-jarige bevrijding van de gemeente Oirschot. De activiteiten vinden plaats op zondag 3 en 24 oktober.
6. Verslaglegging sociale zaken
Het college stelt het verslag over de uitvoering van de Algemene bijstandswet (Abw), de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ) 2003 vast. Daarnaast stelt het college de rapportage Interne Controle 2003 vast.

7. Reïntegratietrajecten
In het kader van het samenwerkingsverband in de Kempen-regio is besloten om het aanbestedingstraject met betrekking tot reïntegratietrajecten te bundelen. Het college stemt in met het verrichten van de verplichte Europese aanbesteding voor reïntegratietrajecten volgens het opgestelde programma van eisen. De projectgroep krijgt het mandaat om het gunningsbesluit om te zetten in contractbesprekingen.
8. Vrijstelling bestemmingsplan
Het college is van plan om vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor het opstarten van aan huis gebonden bedrijvigheid op een perceel aan De Cloete in Oirschot. Het vrijstellingsverzoek wordt vier weken ter inzage gelegd.
9. Voorbereidingsbesluit
Het college stelt de gemeenteraad voor om een voorbereidingsbesluit te nemen voor een bouwkavel aan De Korenaer. Voor dit perceel ligt momenteel een aanvraag voor een verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten. Voordat de provincie die verklaring af zal geven, moet er een voorbereidingsbesluit genomen zijn.
B&W 2004 37.doc\blz. 2

10. Plattelandsvernieuwing
Het college stemt in met de opgestelde reactie op de ingekomen memo van de commissie ROV op het Uitvoeringsprogramma Plattelandsvernieuwing.
11. Honden- en kattenpension
Twee inwoners van Oirschot hebben een verzoek ingediend voor het opstarten van een zelfstandige projectprocedure ten behoeve van de vestiging van een honden- en kattenpension aan het Pandgat. Het college stemt in principe in met de vestiging van een pension. Er zal echter geen zelfstandige projectprocedure maar een wijzigingsprocedure gevoerd worden: omdat het bestemmingsplan Buitengebied Correctieve herziening 2003 in een zeer vergevorderd stadium is, zal Gedeputeerde Staten geen medewerking verlenen aan een zelfstandige projectprocedure. Daarom wordt direct na inwerkingtreding van het goedkeuringsbesluit voor het bestemmingsplan een ontwerpwijzigingsplan voor het pension ter inzage gelegd.

12. Kanaalzone
Het college stemt in met het ontwerpbestemmingsplan Kanaalzone. Dit ontwerpbestemmingsplan is een uitwerking van het Model 2003. Het plan wordt gedurende vier weken ter visie gelegd.

13. Fietspad
Het college stelt het eindverslag van het vooroverleg en de inspraakprocedure van het voorontwerpbestemmingsplan Fietspad Oirschot-Boxtel vast.
------------------------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evelyn Reynen, communicatieadviseur gemeente Oirschot, telefoon 0499 - 583 312 of 06 - 48137493.