Gemeente Heel


Persberichten

Onthulling kunstwerk "Nieuw Leven"

P E R S B E R I C H T

Gemeente Heel 7 september 2004
Postbus 5000
6097 EE Heel
0475-579500

Op vrijdag 10 september 2004 wordt om 16.30 uur een kunstwerk onthuld ter plaatse van de T-splitsing Daalzicht / Schutteheide in Heel (bij Boschmolenplas). Het kunstwerk wordt aangeboden als herinnering aan de ontgrindingsperiode in de gemeente Heel.

ONTHULLING KUNSTWERK NIEUW LEVEN.

Enkele decennia lang is de gemeente Heel betrokken geweest bij de ontgrindingswerkzaamheden. Van een van oorsprong agrarisch georiënteerde gemeente, richt Heel zich nu op toerisme en recreatie. De gemeenschap heeft zich aan deze verandering weten aan te passen en maakt nu gebruik van de geboden toeristische en recreatieve mogelijkheden.

Ter afsluiting van deze periode, en in het bijzonder van het ontgrindingsproject Panheel, hebben de gezamenlijke ontgrinders, verenigd in de Panheel Groep de suggestie gedaan een kunstwerk aan de gemeenschap aan te bieden. Dit als tastbare herinnering aan de ontgrindingsperiode. Het aanbod is door de gemeenteraad graag aanvaard en nu is het moment aangebroken om het kunstwerk te onthullen. Deze onthulling vindt plaats op vrijdag 10 september a.s. om 16.30 uur. Het kunstwerk is geplaatst in de berm ter hoogte van de T-splitsing Daalzicht/Schutteheide en is gemaakt door dhr. Phons Brouns.

Burgemeester Hofman-Ruijters en dhr. van de Zande zullen het kunstwerk onthullen. Dhr. van de Zande doet dit namens de gezamenlijke ontgrinders.

Noot voor de pers:

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij Dhr. W. Cox 0475-579525.