Gemeente Zwolle

Afvalinzameling binnenstad gewijzigd!

Bewoners en ondernemers van de binnenstad opgelet! Per 7 september 2004 vindt er een aantal wijzigingen plaats in de afvalinzameling in de binnenstad. Hieronder kunt u meer lezen over hoe en wanneer diverse soorten afval in de binnenstad worden opgehaald. De belangrijkste wijziging is dat bewoners in de binnenstad vanaf begin september hun oud papier gelijktijdig met de ondernemers mogen aanbieden. Een ritje op zaterdag naar de ROVA-wagen op de markt is niet langer nodig.

Het huishoudelijk afval wordt op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur ingezameld. Het afval mag pas op de inzameldag zelf aan de weg gezet worden. Wanneer het afval al de avond tevoren wordt aangeboden, riskeert men een boete van minimaal ¤ 50,--.
Ook het bedrijfsafval wordt op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur ingezameld. Ondernemers die niet uit de voeten kunnen met één inzameldag per week, mogen ook op overige werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur hun afval aanbieden. Rolcontainers mogen pas naar buiten wanneer de afvalinzamelaar aanbelt. Zodra de containers geleegd zijn, moeten ze weer naar binnen.
Oud papier wordt op dinsdag tussen 18.00 en 20.00 uur opgehaald. Het oud papier mag op de inzameldag aan de weg gezet worden vanaf 17.30 uur. Voorwaarde is wel dat het gebundeld of in een doos aangeboden wordt. Twee veegwagens van ROVA reinigen zeven ochtenden per week tussen 07.00 en 10.00 uur de straten in de binnenstad. Daarnaast is er alle dagen (m.u.v. de zondag) een handveger actief.

Meer informatie
Alle ondernemers en bewoners van de binnenstad ontvangen in de week van 23 augustus een kaart bij de post, die hen attendeert op de wijzigingen in de afvalinzameling. Bij vragen of opmerkingen over de afvalinzameling in de binnenstad kunt u contact opnemen met de servicelijn van Wijkzaken, telefoon 498 33 00.


---