Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/09/04 Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven openen hulpverleningscentrum Barneveld

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven openen dinsdag 7 september 2004 het Hulpverleningscentrum van de gemeente Barneveld. In dit centrum zijn vier hulpverleningsinstanties in één nieuw gebouw gehuisvest. Dit zijn de ambulancedienst, de brandweer, de politie en het Rode Kruis.

De verhuizing van de vier diensten is het gevolg van een verouderde huisvesting en nieuwe toekomstplannen voor het centrum van Barneveld. De filosofie achter het Hulpverleningscentrum is dat gezamenlijke huisvesting de onderlinge samenwerking versterkt en daarmee de dienstverlening verbetert. De locatie van het gebouw, bij de uitvalswegen, is zodanig gekozen dat de gehele gemeente, met zijn uitgestrekt buitengebied, goed bereikbaar is.

Ook door het ontwerp van het gebouw wordt de gezamenlijkheid bevorderd. Er kan gemeenschappelijk gebruik worden gemaakt van de ruimtes en de voorzieningen. Het gebouw en de ruimte er omheen bieden oefenmogelijkheden voor de verschillende diensten, zoals een oefentoren en een blusvijver. De indeling van het gebouw is dusdanig dat snel uitrukken altijd gewaarborgd is. De routing is daarbij zodanig dat uitrukkende en binnenkomende voertuigen elkaar niet kruisen.