Gemeente Heusden


Aangepast plan wordt op 7 september gepresenteerd in De Mand Inloopavond over bouwplan "Bloemendaal" in Vlijmen 27-8-2004 De gemeente Heusden organiseert op dinsdag 7 september een inloopavond over het aangepaste bouwplan "Bloemendaal" dat de Stichting Woonveste wil realiseren op de hoek van de Nassaulaan, Rembrandtstraat en Theodoor van Thuldenstraat in Vlijmen. De avond, die duurt van 19.30 tot 21.30 uur, wordt gehouden in De Mand aan de Nassaulaan 32 in Vlijmen.

Het plan betreft de bouw van een appartementencomplex van 36 seniorenwoningen. De appartementen komen in de plaats van de huidige sterk verouderde seniorenwoningen. Tijdens de inspraakprocedure bleek dat buurtbewoners op een aantal punten opmerkingen hadden (bijvoorbeeld over het parkeren). Ook de gemeente had een aantal opmerkingen. Aan de hand van de reacties is het plan op onderdelen aangepast. Zo is het aantal parkeerplaatsen toegenomen. Er is zelfs sprake is van een verdubbeling van de huidige parkeercapaciteit in de buurt. Ook de groenvoorzieningen zijn in het nieuwe plan gewijzigd. Er komen bijvoorbeeld groene erfafscheidingen en bomen tussen parkeervakken. Ook het feit dat een aantal vervallen woningen verdwijnt, heeft een positieve invloed op de woonomgeving. De vormgeving van de nieuwbouw zorgt voor een verfrissende uitstraling.

Het college van Heusden heeft op 17 augustus 2004 besloten om de raad te adviseren de vrijstellingsprocedure op te starten voor het aangepaste plan Bloemendaal. Het voorstel komt aan de orde in de vergadering van de Commissie Ruimtelijke Zaken op maandagavond 13 september en in de vergadering van de gemeenteraad op 5 oktober 2004.

De mensen die destijds een inspraakreactie gegeven hebben, worden met een brief uitgenodigd voor de inloopavond op 7 september. Vanzelfsprekend zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.