Gemeente Heerenveen

Inspraakavond over bouwplan wijkcentrum Nijehaske op dinsdag 7 september a.s.

31/08/2004

Er zijn plannen ontwikkeld voor de verbouw van de Van Kleffenschool aan de Barten 11 in Heerenveen tot een wijkcentrum voor de wijk Nijehaske. Aan de bestaande school worden een praathuis, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal toegevoegd. De verschillende functies worden gemixt in de bestaande en in nieuwe bebouwing. De nieuwbouw krijgt vorm door een kubusachtige toren van twaalf meter hoog. De ruimte rond de school wordt opnieuw ingericht, zodat zij beter bij alle functies past.

Procedure

Inmiddels is het bouwplan gereed en is een bouwaanvraag ingediend. Het bouwplan wil meer dan het bestemmingsplan ter plaatse toelaat. Burgemeester en wethouders hebben daarom het voornemen een vrijstellingsprocedure te starten. Op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan de gemeente vrijstelling van het bestemmingsplan verlenen. De eerste stap in deze procedure is het houden van een inspraakronde.

Terinzagelegging

In het kader van de inspraak liggen de relevante stukken betreffende het bouwplan ter inzage van donderdag 2 september 2004 tot en met woensdag 29 september 2004, tijdens kantooruren in het gemeentehuis.

Tijdens deze periode kunnen schriftelijke inspraakreacties worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Heerenveen, Postbus 15.000, 8440 GA Heerenveen.

Inspraakbijeenkomst

Belangstellenden worden hierbij uitgenodigd een inspraakbijeenkomst bij te wonen over het bouwplan. Zij wordt gehouden op dinsdag 7 september 2004, in het Bornego College, locatie Beugel 68 te Heerenveen, aanvang 20.00 uur. Tijdens de inspraakbijeenkomst worden de plannen toegelicht en bestaat mogelijkheid hierop te reageren.


---

---
disclaimer | © Gemeente Heerenveen 1999/2004