CDA

CDA
03-09-04

7 september:

Lancering Industriepoort in perscentrum Nieuwspoort

De doelstelling van Industriepoort is om een brug te slaan vanuit de politiek richting de industrie en om iedereen met belangen in de industrie bij elkaar te brengen.

Het besef moet groeien dat de industrie een belangrijke drijvende kracht is achter de Nederlandse economie. Niet alleen is het van groot belang voor de innovatieve kracht van ons land. Ook moeten we ons realiseren dat de industrie in brede zin goed is voor zon 2 miljoen arbeidsplaatsen, aldus CDA-industriewoordvoerder en mede-organisator Roland Kortenhorst.

Tijdens de eerste bijeenkomst zal via een videoboodschap de officiële opening van Industriepoort worden verricht door staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken). Gastspreker tijdens de bijeenkomst is de heer mr. P.A.F.W. Elverding, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM N.V. Hij zal onder meer de vraag beantwoorden welke rol hij ziet voor de Nederlandse industrie in de toekomst.

17.30 uur Ontvangst

18.00 uur Welkomstwoord namens de initiatiefnemers van Industriepoort door de heer ir. R.W.F. Kortenhorst, Industriewoordvoerder CDA

18.10 uur Officiële opening door de staatssecretaris van Economische Zaken,

mevrouw ir. C.E.G. van Gennip

18.15 uur Toespraak door de heer mr. P.A.F.W. Elverding, Voorzitter Raad van

Bestuur Koninklijke DSM N.V., over de rol van de Nederlandse industrie in de toekomst

18.35 uur Aperitief

20.00 uur Einde

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om het programma bij te wonen.