Stadsdeel Westerpark Amsterdam


^

Sportnota Westerpark

De afdeling Sport & Recreatie (S&R) heeft kort voor de zomervakantie de conceptnota "Westerpark Sport!" afgerond. Deze conceptnota is in juli 2004 in het Dagelijks Bestuur besproken. De volgende stap is bespreking in de Raadscommissie Stadsdeelwerken. Dit zal op dinsdag 7 september om ca. 20.30 uur gebeuren en wel in de Raadzaal van het stadsdeelkantoor. Dit is een eerste oriënterende bespreking. Het is de bedoeling dat in de volgende Raadscommissie (12 oktober 2004) de verschillende reacties worden meegenomen en de nota wordt vastgesteld.

Het is een ambitieus plan voor de periode 2004 tot en met 2010. De nota beschrijft de ambities van de afdeling Sport & Recreatie voor de komende jaren. Met als uitgangspunt het aanbieden van een uitstekend sportprogramma en sportfaciliteiten, die aansluiten bij de behoeften van alle bewoners van stadsdeel Westerpark, zoals ook beschreven in het Programakkoord 2002-2006: "Het stadsdeel richt zich op de stimulering van sportdeelname door alle bewoners van het stadsdeel. Zij doet dit door het aanbieden van doelgerichte en laagdrempelige sportprojecten en activiteiten die gericht zijn op de jeugd, ouderen en gehandicapten. Door het aanbieden van schone, goed onderhouden en efficiënt beheerde sportaccommodaties maakt het stadsdeel sportdeelname van de overige bewoners mogelijk. Daarnaast zorgt het stadsdeel voor een gerichte ondersteuning van sportverenigingen in het stadsdeel."

Centraal binnen S&R staat de driehoek Buurt, Onderwijs en Sport. Alle activiteiten staan in relatie met elkaar en worden als zodanig intern en extern afgestemd. Er wordt vraaggericht gewerkt en direct ingespeeld op maatschappelijke veranderingen. De in de nota genoemde projecten worden al uitgevoerd of staan op het punt van uitvoering.

.