Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 7 september 2004

* TWEE GEWONDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks kwart over één raakten bij een verkeersongeval op de kruising van de Laan op Zuid met de 2e Rosestraat twee mannen uit Ridderkerk en Rotterdam, 23 en 41 jaar oud, gewond. De 23-jarige automobilist reed als gevolg van een voorrangssituatie, op de kruising tegen de auto van de 41-jarige Rotterdammer. Door de aanrijding sloeg de auto van de 23-jarige Ridderkerker enkele malen over de kop en raakte vervolgens het hek van een tramhalte op het West-Varkenoordseviaduct. Beide mannen werden voor nader onderzoek door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar respectievelijk het St.Franciscus Gasthuis en het Zuiderziekenhuis. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

ROTTERDAM - Maandagmorgen rond twaalf uur werden drie jongens ( 13 en 14 jaar) allen afkomstig uit Rotterdam heterdaad aangehouden nadat zij kort ervoor een 53-jarige invalide vrouw uit Rotterdam hadden bedreigd. De jongens hadden de vrouw, die in haar invalidewagentje op de Voermanweg reed, eerst mondeling bedreigd. Toen de vrouw van repliek diende, reden zij met hun fiets tegen haar wagentje aan en spuugden de vrouw in haar gezicht. Door de ontstane spanning kreeg de vrouw een epileptische aanval en moest zij worden overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. De afdeling Jeugd- en Zedenzaken van district Oost stelt een nader onderzoek in.


* MOTORRIJDER GEWOND NA AANRIJDING
OOLTGENSPLAAT - Maandagavond omstreeks kwart over zeven raakte een 44-jarige motorrijder uit Oud-Beijerland gewond na een ongeval op de Galathesedijk. De man verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur waardoor hij onderuit ging. Hij liep vermoedelijk een ingeklapte long en diverse lichte verwondingen op en werd door de GGD overgebracht naar het ziekenhuis.


* HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
SCHIEDAM -Politiepersoneel van het district Schiedam ontdekte maandagmiddag in een woning aan de Boerhaavelaan een in bedrijf zijnde hennepkwekerij.
De politie was naar de woning gekomen na een melding van het elektriciteitsbedrijf. De woning had zoveel electriciteit gebruikt dat er een storing in de stroomvoorziening van enkele omliggende woningen optrad en deze geen stroom meer hadden. In de woning stonden zo'n 900 hennepplantjes. De hennepplantjes en de voor de groei gebruikte werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt.
De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.