ATRADIUS

Atradius en IFN CF lanceren gezamenlijk Factoring voor MKB

Atradius en IFN Commercial Factors lanceren gezamenlijk Factoring voor MKB

Amsterdam, dinsdag 7 september 2004 - Atradius en IFN Commercial Factors bundelen hun krachten om Factoring speciaal gericht op het Midden en Klein Bedrijf (MKB) aan te bieden. Uit onderzoek blijkt dat vooral bij het MKB grote behoefte is aan een makkelijk toegankelijk financieringsproduct met een snelle aanvraagprocedure. De expertise van beide bedrijven sluit naadloos op elkaar aan om een compleet product te kunnen bieden. Kredietverzekeraar Atradius, voorheen Gerling NCM, is gespecialiseerd in debiteurenverzekering en IFN Commercial Factors (CF) in debiteurenfinanciering en -beheer. Bij Factoring via Atradius en IFN CF kan standaard 90 procent van een debiteurenportefeuille gefinancierd worden. De verkoop van Factoring loopt via Atradius en de uitvoering is in handen van IFN CF, die zich al met succes op deze markt richt. Beide bedrijven blijven onafhankelijk actief in de markt, maar zien deze dienst als een waardevolle aanvulling op hun portefeuille.

Sterke alliantie
Bij Factoring wordt 80 tot 90 procent van de debiteurenportefeuille van een klant gefinancierd. De ondernemer beschikt over meer financiële armslag en zijn financieringscapaciteit groeit mee met het totale saldo aan openstaande vorderingen. Tot een kredietbehoefte van
500.000 euro kan binnen één werkdag uitsluitsel gegeven worden. De klant kan via een beveiligde internetomgeving toegang krijgen tot alle gegevens die relevant zijn voor de financiering, zoals betalingen en mutaties. Factoring via Atradius en IFN CF is mogelijk voor klanten op de zakelijke markt in Nederland met debiteuren in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.