Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

Haarlijn najaar/winter 2004-2005 ACTIVE

De hele dag stil binnen zitten is niets voor een actieveling als jij. Je haar zit lekker losjes en doet qua stijl af en toe verdacht veel denken aan de mensen op de vergeelde foto's in je oma's schoenendoos. Granny... eat your heart out! De kapsels uit Active zijn beinvloed door de haarmode uit grootmoeders tijd. Maar toch komen ze absoluut niet gedateerd over.

De pony hebben we inmiddels 'wel gezien'. We krijgen nu weer de lok! Er is weer beweging in het haar. Slagen en nonchalante krullen komen weer terug zowel bij mannen als bij vrouwen. Lang leve de diffuser dus! De krullen krijgen meer volume en structuur met de vele innovatieve producten die de diverse leveranciers daarvoor momenteel op de markt zetten.

De kapsels mogen dan deels op het verleden zijn geinspireerd, dekleuren zijn ontegenzeggelijk van nu. Een zomertrend die doorzet in het najaar is blond. Koele of warme varianten, op zichzelf staand of als highlights. Het mag allemaal, zolang de kleuren maar goed licht zijn! Daarnaast verschijnen er kleuren zoals purper en uiteraard ook echte herfstkleuren zoals kopertinten en henna-achtige nuances. De kapper is natuurlijk hiervoor 'The place to be'.

De vintage mode van het komend seizoen lijkt zo te zijn weggelopen uit de tijd van koningin Wilhelmina, inclusief de gedragen look. Voor mannen gesoigneerd en stijlvol, voor vrouwen super sexy - bijna over the top - maar zeker niet ordi. Bij de nieuwe look speelt zwart een hoofdrol en alles ademt een en al klasse en kwaliteit uit.

Met gematigde kleurtjes als bleekgroen, oudroze en lila doen de ogen mee met de romantische trend van het nieuwe seizoen. Ook de onderkant van het oog ontkomt niet aan de kwast en krijgt daardoor een licht dramatisch effect. Hoe anders is de uitstraling bij de ultra-chique look, waarbij zwarte kohl en mascara de boventoon voeren en er veel wordt gewerkt met zilver en grijs in de arcadeboog. Super sexy, super sensueel.