Gemeente Gouda



04.189 vrijwilligerspenning voor mevrouw Schreuder

datum: 16 aug 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Linda Dinkelman
telefoon: 0182-588393

vrijwilligerspenning voor mevrouw Schreuder


*** embargo tot tijdstip van uitreiking ***

Mevrouw C. Schreuder ontvangt op maandag 6 september de vrijwilligerspenning van de stad Gouda voor haar grote inzet en betrokkenheid bij de afasiesoos Gouda. Wethouder Van der Sluijs reikt de penning uit tijdens het tienjarig bestaan van de afasiesoos, om
15.30 uur bij op de Livingstonelaan 54.

In 1994 heeft mevrouw C. Schreuder tezamen met mevrouw H. Timmers de afasiesoos opgericht in Gouda. Sindsdien toont zij nog steeds een enorme betrokkenheid als voorzitter en vrijwilligster. Iedere 1e en 3e maandag van de maand komt zij vanuit Den Haag naar Gouda om de afasiesoos draaiende te houden. Bovendien onderhoudt zij de contacten met de vrijwilligers en doelbezoekers.

Daarnaast is zij sinds een aantal jaar voorzitter van de Afasie Vereniging Nederland (A.V.N.) in de regio Rijnland. De vergaderingen hiervan vinden bij haar thuis plaats. Voordat ze voorzitter werd was ze al als secretaresse en gewoon lid aan het bestuur verbonden.

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.


-- einde bericht --