Ingezonden persbericht


Babylon lanceert tweede Van Dale Premium Content titel

Het Handwoordenboek Frans-Nederlands van Van Dale, is nu beschikbaar via Babylon one-click informatiesoftware

Amsterdam, 7 September 2004, Babylon Ltd., de leverancier van one-click software voor vertaling en toegang tot informatie, kondigt de lancering aan van de tweede Premium Content titel van de Van Dale uitgeverij, die toegevoegd wordt aan het Babylon aanbod.
De inhoud van de Van Dale Handwoordenboeken Frans, de Frans-Nederlands en Nederlands-Franse woordenboeken, zal voor Babylon gebruikers in één muisklik via de Babylon software beschikbaar zijn.

Babylons one-click software voor vertaling en toegang tot informatie stelt gebruikers in staat om op ieder woord, nummer of op iedere term op het scherm te klikken en onmiddellijk vertalingen of relevante informatie in een gebruiksvriendelijk pop-up scherm te ontvangen. Babylon biedt op dit moment toegang tot 25 professionele woordenboeken, 15 Premium Content titels van gerenommeerde uitgeverijen over de hele wereld en meer dan 1.600 gratis woordenlijsten in 70 talen.

In mei van dit jaar introduceerde Babylon het Handwoordenboek voor hedendaags Nederlands, de eerste door de gerenommeerde Van Dale uitgeverij aangeboden Premium Content titel en het resultaat van een partnerschap met Van Dale die als doel heeft de Babylon gebruikers aanvullende hoogwaardige informatiebronnen te bieden.

De tweede Van Dale titel, het Handwoordenboek Frans, is een bron van informatie voor iedereen die correcte en heldere teksten wil schrijven. Het Frans-Nederlandse woordenboek vermeldt ongeveer 40.000 algemeen gebruikte woorden in ieder deel van het woordenboek. Elke term biedt een korte, correcte en logische verklaring van het woord en bevat uitleg over het gebruik en de beperkingen ervan. Grammaticale kwesties zoals het gebruik van accenten, het geslacht van het woord en werkwoordsvervoegingen worden eveneens uitvoerig uitgelegd, waarbij de behoeften van de gebruikers continu voorop staan.

"Door samen te werken met Van Dale kunnen wij onze Babylon gebruikers toegang verschaffen tot informatiebronnen van een van de beste uitgeverijen van de wereld," aldus Alex Azulay, CEO & President van Babylon Ltd. "De one-click technologie van Babylon vormt het ideale platform voor woordenboeken en andere specifieke informatie van uitgeverijen. Van Dale sluit zich aan bij een grote groep uitgeverijen die zich de kracht van Babylons technologie hebben gerealiseerd en die hun gebruikers elektronisch, met één enkele klik, toegang tot hun informatiebronnen verschaffen via de intuïtieve en eenvoudige Babylon-applicatie.

Thuisgebruikers kunnen Babylon-Pro 5.0 en het Van Dale Handwoordenboek Frans via de website: www.babylon.com downloaden.

Over Van Dale
Van Dale Lexicografie b.v. is de meest toonaangevende producent en uitgever van Nederlandse woordenboeken in Nederland. De "Grote Van Dale" is het bekendste woordenboek van de onderneming en wordt beschouwd als het meest complete en van oudsher meest gezaghebbende naslagwerk voor de Nederlandse taal. Andere kwaliteitsproducten van Van Dale zijn onder andere een serie vertaalwoordenboeken, zowel in gedrukte als in elektronische vorm, vakwoordenboeken, spelling- en stijlgidsen en schoolwoordenboeken. Van Dale Lexicografie b.v. werd in 1976 opgericht en is actief in zowel België als Nederland. http://www.vandale.nl.

Over Babylon Ltd.
Babylon is de toonaangevende leverancier van one-click oplossingen voor informatieverschaffing. In 1997 introduceerde het bedrijf zijn meest geprezen product: een PC desktop tool waarmee per direct en met één muisklik vertalingen, conversies en informatie geleverd kunnen worden. Babylon heeft zijn gepatenteerde technologie nu uitgebreid met Babylon-Corporate, een server-based oplossing die zakelijke klanten een uniform platform biedt voor het onmiddellijk opvragen van essentiële informatie van verschillende databronnen.
Het bedrijf heeft op dit moment meer dan 24 miljoen geregistreerde software gebruikers, waarbij zich elke maand nog eens 300.000 nieuwe gebruikers aansluiten.
De klanten van Babylon bestaan uit vele toonaangevende ondernemingen zoals 3M, AEG, Aventis, BASF, Daimler Chrysler, Deutsche Bank, Ericsson, Ernst & Young, Eurocontrol, Ford, France Telecom, Fujitsu Siemens, Gillette/Braun, IBM, Lufthansa, Motorola, Nike, Nestle, Oracle, Petrobras, Pfizer, Philips, SAP, UBS, UPS, Xerox en vele anderen.
Het hoofdkantoor van Babylon is gevestigd in Or Yehuda, Israël. Het bedrijf heeft kantoren in Duitsland, Frankrijk en Nederland en beschikt over een wereldwijd netwerk van distributeurs en agentschappen. De grootste aandeelhouders in Babylon zijn Reed Elsevier Ventures, een wereldwijd toonaangevende uitgeverij en informatieverstrekker, wiens moederbedrijven, Reed Elsevier PLC en Reed Elsevier NV aan de beurzen van Londen (REL), Amsterdam (REN) en New York (RUK en ENL) genoteerd staan; en Formula Vision Technologies (TASE: FVT), een dochtermaatschappij van Formula Systems (NASDAQ: FORTY).

Voor meer informatie of een review exemplaar kunt u contact opnemen met: Text100

JurnH@text100.nl , 020-5304332

Jurn Hageman
General Manager
Text100 Public Relations
Global Technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurn.hageman@text100.nl
URL: www.text100.nl