Politie Groningen

Persberichten dinsdag 7 september 2004

provincie Groningen, 07-09-2004 -

Aduard: grote voorraad zeeppoeder gestolen uit loods; politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen die iets weten over de diefstal van een grote voorraad zeeppoeder uit een loods van een transportbedrijf aan de Friesestraatweg bij Aduard, plaatselijk bekend als Kleiweg en gelegen tegenover de weg naar Den Horn. Maandagmorgen ontdekte huurder van de loods dat het slot van twee grote toegangsdeuren verbroken was en dat de voorraad die vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur nog aanwezig was, verdwenen was. De schade bedraagt ongeveer 10.000 Euro. Vermoedelijk heeft de dader of hebben de daders een vrachtauto gebruikt en in de loods de 4200 pakken zeeppoeder van 1.8 kilo gewoon ingeladen, waarna ze zijn vertrokken. De diefstal moet tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen zijn gebeurd. Wellicht dat voorbijgangers iets hebben gezien. Zij worden nadrukkelijk verzocht contact op te nemen met de politie in Zuidhorn, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontroles
Op de Huningaweg in Oostwold (50 km/u) zijn maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur 20 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Op de Eemshavenweg bij Zuidwolde werden maandag tussen 9.00 en 12.00 uur 1700 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 69 te hard. Ter plaatse was een maximum van 100 km/u toegestaan. Op de Hoofdweg in Harkstede (50 km/u) reden maandagmorgen 34 voertuigen te hard. De hoogst genoteerde reed 79 km/u. In totaal passeerden 430 bestuurders de radar.

Groningen: bromfietscontrole leidt tot 28 bekeuringen
De politie heeft maandagochtend op de Diamantlaan vijftig brom- en snorfietsers gecontroleerd. In totaal werden er 28 bekeuringen uitgereikt. Achttien bestuurders bleken te veel vermogen te hebben. Verder werden onder meer bekeuringen uitgereikt voor het rijden met gladde band, zonder verzekering en zonder bromfietscertificaat.

Groningen: Stadjer aangehouden na steekincident
De politie heeft maandagmiddag in de Willem Dreesstraat een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor zware mishandeling. De Stadjer had op de het fietspad van de Onlandsedijk ruzie gekregen met een 27-jarige plaatsgenoot. Hierbij zou het slachtoffer met een mes in zijn onderarm en hand zijn gestoken. De verdachte kon na het incident worden aangehouden. Het slachtoffer moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen. De politie stelt een nader onderzoek in. Regioberichten volgen later