Stad Utrecht, 11.10 uur

Utrecht 07-09-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een man aangehouden.

Tijdens een algemene surveillance trof de politie een automobilist aan die reed op het Ledig Erf komende uit de richting van de Catharijnesingel en gaande in de richting van de Venuslaan. Deze auto bleek niet verzekerd te zijn. De automobilist -een 48-jarige man uit Vleuten-de Meern- kon worden aangehouden op de Briljantlaan, nadat hij voldeed aan het stopteken van de politie. De agenten hebben de man laten blazen en daaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hierdoor is hij meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf hij eerst een valse naam op en weigerde zijn echte naam te geven. Ook wilde hij niet meewerken aan de ademanalyse. Uit onderzoek bleek dat zijn rijbewijs al een aantal maanden ingevorderd was. De politie heeft hem drie bekeuringen gegeven voor het rijden met een onverzekerd voertuig, het rijden met ingevorderd rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Omdat hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 04.00 uur reed de politie op de Vleutenseweg en zagen een automobilist rijden. Zijn rijgedrag gaf aanleiding voor controle. De agenten hebben de automobilist -een 39-jarige man uit Utrecht- laten blazen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Later op het politiebureau wees de ademanalyse 825 ug/l uit, waardoor zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op maandagmiddag kreeg de politie de melding om naar de Einsteindreef te gaan in verband met een verkeersongeval.

Omstreeks 17.30 had een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een
8-jarige fietsster uit Utrecht en een 23-jarige bromfietser uit Enschede. Het meisje reed met haar fiets op het fietspad van de Einsteindreef en kwam uit de richting van de Brailledreef. Zij fietste in de richting van de Nieuwlichtstraat. Zij fietste tegen de richting van het gebodsbord in op het fietspad. De 23-jarige man reed in tegenovergestelde richting op hetzelfde fietspad. Hij was net over de brug gereden en zag het meisje te laat, waardoor hij haar niet meer kon ontwijken. Het meisje is met de overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis.

Poging beroving

DE MEERN- Op 3 september heeft een poging beroving plaatsgevonden op de Van Lawick Van Pabstlaan.

Omstreeks 22.50 uur fietste een 17-jarig meisje uit De Meern op Van Lawick Van Pabstlaan. Opeens voelde zij dat er van achteren aan haar werd getrokken door twee mannen op een scooter en zij kwam hierdoor ten val. Haar mobiele telefoon werd afgepakt door één van de twee nog onbekende mannen. Het lukte haar om deze weer terug te pakken door één van hen een trap te geven. Op dat moment stopte een auto, waardoor zij ervan doorgingen richting de rotonde en het meisje zag toen dat er nog een scooter achter hun reed. Het meisje heeft een vriend gebeld, die haar naar huis heeft gebracht.

De mannen zouden rijden op een donkere scooter en de passagier is een blanke jongen met kort blonde stekels. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo via het telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 14.45 uur werd de politie verzocht om naar de Amsterdamsestraatweg te gaan. Daar had een 38-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats een aantal producten niet afgerekend. De vrouw kon na de kassa worden geconfronteerd met de winkeldiefstal. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij krijgt een winkelontzegging van één jaar.

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 16.15 uur werd de politie verzocht om naar een winkel te gaan op de Lange Elisabethstraat. Daar had een 17-jarige jongen uit Utrecht een trui gestolen. Omdat hij het alarmlabel eraf had gehaald was schade ontstaan aan de trui. Deze heeft hij dus moeten betalen. De jongen zal worden overgedragen aan HALT in overleg met zijn ouders.

Verkeersongeval

UTRECHT Op maandagmiddag heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Burgemeester Norbruislaan.

Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie de melding om naar de Burgemeester Norbruislaan te gaan in verband met een aanrijding tussen een fietser en een automobilist. De fietser -een 75-jarige man uit Utrecht- kwam vanaf de Zuilenselaan via de rijbaan linksaf de Sweserengseweg/Norbruislaan op. Daarbij kwam een 38-jarige automobilist met zijn auto vanaf de Sweserengseweg en zag de fietser te laat en raakte hem aan de achterzijde. Hierdoor kwam de fietser ten val en had rugletsel. Hij is overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis met de ambulance.