Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht 07-09-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verdachte mishandeling aangehouden

VEENENDAAL - De politie van het district Heuvelrug heeft vorige week een verdachte van zware mishandeling aangehouden. Deze mishandeling vond plaats op zondag 29 augustus op de Warendorp. Daar werd een
19-jarige vrouw uit Veenendaal opeens van achteren vastgepakt en van haar fiets getrokken. Vervolgens sloeg en schopte de man haar in de rug en in het gezicht. Een 20-jarige bekende van het slachtoffer stapte op de dader af, waarna deze vluchtte.

Even later die nacht kreeg de politie in de omgeving van het Warendorp een melding van een man die op straat vernielingen pleegde. Hij gooide onder meer met stenen ruiten in en vernielde enkele autos. Toen de man werd aangehouden, verzette hij zich tegen de agenten, maar kon toch worden ingerekend.

Zijn aanwezigheid in de buurt van de Warendorp en het door het slachtoffer gegeven signalement waren aanleiding om de opgepakte man ook te verdenken van de mishandeling. De man zelf ontkent iets met de mishandeling te maken te hebben.

De rechter-commissaris heeft echter zijn bewaring bevolen. Op 11 september beslist de raadkamer over mogelijke gevangenhouding.

Onderzoek brandstichter afgerond

VEENENDAAL - De politie van het district Heuvelrug heeft het onderzoek naar een 19-jarige inwoner van Maurik afgerond.

De jongeman werd in het weekend van 28 en 29 augustus opgepakt op verdenking van meerdere brandstichtingen in de gemeente Veenendaal. Meerdere meldingen kwamen in de nacht van zaterdag op zondag binnen op onder meer de Wiltonstraat, Waardgelder, Wildeman en Gildetrom. Daarbij ging onder meer een aanhangwagen in vlammen op en werd brand gesticht in verschillende containers.

De jongen bekende eveneens brandstichtingen in nacht van 6 op 7 augustus. Op de Sterke Arm en Het Overslag werd brand gesticht in containers en op de Ferdinand Bolstraat gingen coniferen in vlammen op. Bij garageboxen aan het Zuiderkruis werd getracht brand te stichten.

In totaal bekende de 19-jarige jongeman twintig brandstichtingen.

De man werd vorige week voorgeleid en is in afwachting van de rechtszaak in vrijheid gesteld.

Eigenaresse pekinees gehoord

AMERONGEN - De politie van het district Heuvelrug heeft afgelopen donderdag een 54-jarige inwoonster van Veenendaal gehoord over haar betrokkenheid bij het deponeren van een pekinees in de vuilnisbak, op
18 augustus.

De vrouw heeft in het gesprek toegegeven dat zij de hond op die dag in een vuilnisbak aan de Bergweg in Amerongen heeft gedaan. Tegenover de politie verklaarde zij dit in een opwelling te hebben gedaan, omdat de verzorging van de hond haar teveel werd. De vrouw zei later nog teruggegaan te zijn omdat zij veel spijt had, maar het hondje vervolgens niet meer aantrof.

De pekinees is enkele uren daarna gevonden door een medewerker van Staatsbosbeheer. Het hondje is vervolgens naar het dierenasiel in Amerongen gebracht. De vrouw heeft afstand van de viervoeter gedaan.

Het openbaar ministerie zal op termijn een beslissing nemen over strafvervolging.

Snelle brommer

RHENEN - Omdat hij maandagavond rond 19.30 uur wel heel hard over de Utrechtsestraatweg reed, controleerde de politie de brommer van de
16-jarige inwoner van Opheusden. Op de rollertestbank bleek de tweewieler flink opgevoerd. Het voertuig is ingenomen voor technisch onderzoek.Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt.