Ingezonden persbericht


Trend Micro versterkt positie in markt voor internet gateway-, mailserver-en fileserver-antivirusoplossingen

Marktonderzoek bevestigt sterke groei marktpositie in 2003

Utrecht, 7 september 2004 Trend Micro (TSE: 4704; Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, heeft volgens een recente marktanalyse van onderzoeksorganisatie IDC in 2003 de hoogste omzet gerealiseerd in de markt voor internetgateway-, mailserver- en fileserver-antivirusoplossingen. Verder blijkt uit de IDC-analyse Worldwide Antivirus 2004-2008 Forecast en 2003 Competitive Vendor Shares dat Trend Micro voor het vijfde achtereenvolgende jaar marktleider op het gebied van gateways is.

Volgens het rapport realiseerde Trend Micro in 2003 een jaarlijkse omzetgroei van 35,4% in de fileserver-antivirus markt. De waarde van dit marktsegment wordt geschat op $222 miljoen. In de markt voor mailserver- en gateway-antivirusoplossingen groeide het bedrijf respectievelijk 26 en 31%. Daarmee groeide het totale marktaandeel voor de drie segmenten in 2003 met 21% ten opzichte van 2002.

Trend Micro heeft bewezen dat het bedrijf een sterke speler is in de antivirusmarkt. Die bovendien niche-markten heeft ontwikkeld voor gateways en servers, die nu ook door andere leveranciers zijn erkend , zegt Brian Burke, senior research analyst van IDC. Daarnaast lopen we voorop bij nieuwe beveiligingstrends, die we veelal zelf identificeren. Voorbeelden zijn de convergentie van spam, virussen en spyware en de behoefte aan snelle responstijden op aanvallen.

De IDC-analyse geeft aan dat Trend Micro $383 miljoen omzet en een marktaandeel van 14% behaalde in de antivirusmarkt met een totale waarde van $2,7 miljard. IDC verwacht dat deze waarde in 2008 $4,85 miljard zal bedragen. Daarin zal het aandeel van de markt voor internetgateways en fileservers sterk toenemen.

De grootste virusaanvallen in 2003 waren wormen die zich richtten op bekende kwetsbaarheden en traditionele virussen in de vorm van massamailings. Ook de bedreiging van netwerkwormen groeit snel. Uit een IDC-onderzoek in Noord-Amerika bleek dat 31% van de respondenten virussen, trojans en schadelijke code als grootste bedreiging ziet. 10% zag het grootste gevaar in netwerkwormen. Spyware stond op de vierde plaats.

Onze leiderspositie in de markt wordt door dit onderzoek onderstreept , zegt Steve Chang, CEO en oprichter van Trend Micro. Maar tegelijkertijd richten we ons op de toekomst van de beveiligingsmarkt. Door ons innovatievermogen en marktleiderschap willen we de manier waarop de markt naar bedreigingen kijkt, blijven beïnvloeden. Dat geldt voornamelijk voor de in toenemende mate netwerkgebaseerde bedreigingen.

# # #

Over Trend Micro

Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.