Ingezonden persbericht


JUNIPER NETWORKS OPTIMALISEERT SSL VPN-PRODUCTEN VOOR KLEINE EN MIDDELGROTE BEDRIJVEN

SSL VPN-platform vergroot productiviteit medewerkers tegen lagere kosten

Schiphol-Rijk, 7 september 2004 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) heeft de mogelijkheden van zijn SSL VPN-oplossingen uitgebreid naar het MKB. Hiermee beschikken deze bedrijven over veilige, kosteneffectieve en eenvoudig te gebruiken oplossingen om medewerkers remote toegang tot het bedrijfsnetwerk te bieden. De NetScreen Remote Access 500 appliances zijn gebaseerd op het hoogwaardige SSL VPN-platform - het Instant Virtual Extranet-platform (IVE) - van Juniper Networks. De oplossingen zijn zeer eenvoudig te implementeren en hebben een scherpe prijsstelling, waarmee ze maximaal aansluiten op de behoeften van MKB-organisaties.

Volgens een recent onderzoek van Infonetics Research is Juniper Networks met een aandeel van 45% marktleider op het gebied van SSL VPN. Ook onderzoeksorganisaties Forrester Research, Frost & Sullivan en Instat/MDR bevestigen dit. Verder is het bedrijf door Gartner in het leiderskwadrant van het SSL VPN Magic Quadrant geplaatst. De Juniper Networks NetScreen Remote Access 500-series bieden een krachtige SSL VPN appliance tegen een voor het MKB aantrekkelijke prijsstelling vanaf $4,800 USD.

Het MKB biedt groeiende mogelijkheden voor inzet van SSL VPN-oplossingen. Volgens onderzoeksbureau Infonetics Research zal het gebruik van remote access VPN in dit segment de komende jaren verdubbelen. In 2002 gebruikten 24% van de kleine, 37% van de middelgrote en 60% van de grote ondernemingen remote access VPN's. Naar verwachting zal dat in 2007 respectievelijk 55%, 74% en 90% zijn.

"Met de NetScreen Remote Access 500-series kunnen we onze sterke marktpositie op het vlak van SSL VPN-oplossingen samen met onze channel partners versterken. Dat biedt toegang tot nieuwe klantsegmenten en nieuwe channel business opportunities", zegt Krishna Kolluri, General Manager en Vice-President Security Product Group bij Juniper Networks. "Met dit product maken we onze belofte waar om de beste producten te leveren aan channel partners en klanten. Nu kunnen nog meer bedrijven de mogelijkheden van veilige remote toegang benutten."

In tegenstelling tot legacy client-gebaseerde technologieën voor remote access maakt de nieuwe RA 500 serie gebruik van SSL-gebaseerd transport voor veilige toegang via elke browser, zonder de noodzaak van distributie, onderhoud en support van client-software. De NetScreen Remote Access 500 series worden geleverd als appliance, zodat er geen aanpassingen van de servers of infrastructuur nodig zijn. Dit verbetert de kosteneffectiviteit en beveiliging en zorgt voor een eenvoudig te implementeren en inzetbare oplossing.

Frank Staut, consultant en medeoprichter van Europees Juniper-partner SecureLink: "Dit product biedt kleine bedrijven nieuwe mogelijkheden voor veilige remote access. De oplossing is zeer geschikt voor kleine organisaties die een dergelijke oplossing willen uitrollen zonder dat ze op elke pc IPsec VPN clients hoeven te installeren. Op basis van de Secure Access SSL VPN appliances van Juniper Networks is uitgebreide authenticatie mogelijk en kan de oplossing snel geïmplementeerd worden."

De NetScreen Remote Access 500-series zijn een aanvulling op de bestaande Juniper Networks NetScreen Secure Access-producten met ruime toegangsopties, hoogwaardige schaalbaarheid en granulaire toegang voor geavanceerde intranet- en extranetomgevingen. Beide productlijnen bieden het robuuste beveiligingsontwerp van het IVE-platform, inclusief hoogwaardige authenticatie, autorisatie en auditing (AAA), complete endpoint-beveiliging en een beveiligingsarchitectuur met audits door gerenommeerde third-party beveiligingsexperts, zoals TruSecure Corporation en Crypthography Reseach, Inc. Ze zijn ook gecertificeerd door ICSA Labs.

De introductie van deze nieuwe producten is onderdeel van de Juniper Networks NetScreen Medium Enterprise-strategie die in februari 2004 van start ging. Deze strategie biedt klanten en channel partners producten die naadloos zijn afgestemd op de specifieke behoeften van middelgrote organisaties. Het Juniper Networks NetScreen Medium Enterprise channel-programma biedt partners opleiding, training en tools om het momentum in de MKB-markt te benutten.

Prijs en beschikbaarheid
De Juniper Networks NetScreen Remote Access 500-series zijn per direct verkrijgbaar via de wereldwijde Juniper Networks-kanaalpartners vanaf $4,800 USD voor tien gelijktijdige gebruikers.