Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 september 2004

Fietser gewond

Meisje op fiets raakt gewond na aanrijding met personenauto

Oldenzaal

Maandagavond 6 september reed een 59-jarige automobilist uit Oldenzaal omstreeks 22.15 uur op de Oostwal in Oldenzaal. Op het kruispunt met de Bisschopstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende fietser, een 15-jarig meisje uit Oldenzaal. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij het meisje letsel aan haar arm en been opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-111123)

Slachtoffer overleden

De man, die zaterdag bij een aanrijding zwaargewond raakte, is maandag overleden

Goor

Zoals vermeld in het persbericht van zondag 5 september werd na een aanrijding op de Kerkstraat in Goor op zaterdagmiddag 4 september, een 61-jarige man uit Diepenheim met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De man had die middag omstreeks 12.25 uur op de Kerkstraat gefietst toen hij door een auto met caravan, bestuurd door een 80-jarige man uit Bussum, werd ingehaald. Op het moment van voorbijrijden raakte de rechter achterzijde van de caravan de fiets, waardoor de 61-jarige man ten val kwam. Maandagmiddag 6 september overleed de 61-jarige man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. (04-110059)

Aanhouding na mishandeling

Burenruzie loopt zodanig uit de hand dat een van de buurtbewoners een ander met een mes steekt; politie houdt de verdachte aan

Hengelo

De politie hield maandag 6 september omstreeks 20.50 uur aan de Sweelinckstraat in Hengelo een 55-jarige man uit Hengelo aan nadat deze even daarvoor bij een uit de hand gelopen ruzie een 39-jarige buurtbewoner met een mes had gestoken. De 39-jarige man raakte gewond aan zijn arm en ging voor behandeling naar het poli van het ziekenhuis. Hij deed inmiddels aangifte. De 55-jarige verdachte is in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-111096)

Bromfietscontrole

26 processen-verbaal opgemaakt bij bromfietscontrole

Hengelo

Dinsdag 7 september hield de politie van 07.30 tot 09.15 uur een controle op bromfietsen aan de Veloursstraat in Hengelo. In totaal werden 39 bromfietsen gecontroleerd. 19 voertuigen bleken een te zwaar vermogen te hebben. Het hoogst gemeten vermogen was 2.0 kW. Verder werden 7 processen-verbaal opgemaakt voor: 2x gladde banden, 2x het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, 1x het ontbreken van een voorrem, 1x het niet verzekerd zijn van een bromfiets en 1x het aan de linker zijde passeren van een dwangpijl (middengeleider). Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist aangehouden

Politie vordert rijbewijs in wegens het herhaaldelijk rijden onder invloed van alcohol

Vriezenveen

Politieagenten controleerden dinsdag 7 september omstreeks 01.45 uur op de Hammerweg in Vriezenveen een 59-jarige automobilist uit Vriezenveen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,65 promille. De man bleek recidivist, waardoor zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-111146)

Aanrijding met letsel

Automobilist raakt lichtgewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Wierden

Maandagavond 6 september vond omstreeks 19.10 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Nijverdalsestraat/Rondweg Wierden en Ten Cateweg in Wierden. Een 44-jarige vrouw uit Wierden reed over Nijverdalsestraat komende uit de richting van Wierden. Zij wilde haar weg via de Ten Cateweg vervolgen en verleende op genoemd kruispunt geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto, die op de Nijverdalsestraat (=voorrangsweg) reed komende uit de richting Nijverdal. Deze auto werd bestuurd door een 74-jarige man uit Wierden. Tussen beide voertuigen ontstond een aanrijding. De 74-jarige man raakte lichtgewond en werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-111091)

Brand in appartementencomplex

Politie doet onderzoek naar brand in appartementencomplex

Wierden

Maandagavond 6 september werd omstreeks 20.45 uur een brand aan de Schering in Wierden gemeld. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar bleek dat sprake was van brand in een hal van een appartementencomplex. Een paar mannen waren reeds bezig de brand te blussen. De brandweer nam het even later over en had de brand snel onder controle. De brand bleef beperkt tot de hal. In het appartementencomplex was veel rook. Een van de bewoners had ademhalingsproblemen na het inademen van rook en werd voor alle zekerheid door ambulancepersoneel gecontroleerd. De vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (04-111107)

Aanrijding met dodelijke afloop

Man overleden na eenzijdig ongeval

Vriezenveen

Dinsdagmorgen 7 september reed een 59-jarige man uit Den Ham omstreeks 06.40 uur op de N36 in Vriezenveen. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. De man raakte ernstig gewond en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. (04-111169)

Aanhoudingen na vernieling

Politie houdt drie verdachten aan na vernieling van ruiten van auto's

Albergen

Maandagmiddag 6 september omstreeks 14.00 uur werd door een medewerker van een autobedrijf aan de Broekhuisweg in Albergen gemeld dat drie mannen op het bedrijfsterrein ruiten van auto's hadden vernield. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de drie verdachten aan. Het gaat om twee 23-jarigen uit Hengelo en een 22-jarige man uit Deurningen. Op het terrein bleken ruiten van twee auto's te zijn vernield. Namens het bedrijf werd inmiddels aangifte gedaan. (04-110909)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --