Gemeente Haarlem


7 september 2004
sector Stedelijke Ontwikkeling

230/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Sloop voor werkgelegenheid


Sanering RIDS-terrein van start


Wethouder B.F. Martini (Economische Zaken, Toerisme en Recreatie, Natuur en Landschap) heeft op 7 september met een shovel de eerste gevel van het RIDS-gebouw neergehaald. Dit als startsein voor de sanering en herstructurering van het voormalige RIDS-terrein aan de noordkant van Bedrijvenpark Waarderpolder. Eerder dit jaar is met het gereedkomen van de Minckelersweg in de zuidhoek en het verplaatsen van woonwagens op het Waarderveld al een belangrijke stap gezet.

Met de aanpak van het voormalige RIDS-terrein wordt een belangrijke stap gezet in de totale herstructurering van Bedrijvenpark Waarderpolder. Het RIDS-terrein wordt zowel benut voor het vestigen van bedrijven als voor de toekomstige oeververbinding (Schoteroogbrug). Daarmee worden zowel de werkgelegenheid als een optimale bereikbaarheid gestimuleerd. Dit is een nieuwe stap in de verdere ontwikkeling van de Waarderpolder.

Het RIDS-terrein is eigendom van de gemeente Haarlem en van NV Afvalzorg Holding.
De gemeente Haarlem heeft hiermee de aanleg van het tracé naar de Schoteroogbrug veilig gesteld. Afvalzorg heeft het terrein gekocht vanuit een maatschappelijke doelstelling, om veilige terreinen en landschappen te creëren. De vervuiling van het gehele terrein is door gemeente en Afvalzorg in kaart gebracht. Het saneringsplan is bijna gereed. Nu de sanering van het RIDS-gebouw is afgerond, kan worden gestart met de sloop van het RIDS-gebouw en de inrichting van het complete werkterrein. De sanering van het RIDS-terrein start aan het einde van dit jaar.


Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Steef de Looze van de gemeente Haarlem, telefoon 023-5113508, of met J. Ninaber van NV Afvalzorg Holding, telefoon 023 - 5534534.


h.loenen@haarlem.nl
023-5113580
h.loenen@haarlem.nl


---- --