Ingezonden persbericht


ENDPOINT DEFENSE-INITIATIEF JUNIPER NETWORKS VERBETERT INTEGRATIE VAN SSL VPN OPLOSSING MET

MOBIELE APPARATUUR EN DESKTOPS

Open API biedt geïntegreerde toekenning en beheer vooraanstaande eindpuntbeveiligingsoplossingen

Schiphol-Rijk, 7 september 2004 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) kondigt het Endpoint Defense Initiative aan. Daarmee wil het bedrijf bredere en diepgaande integratie van de NetScreen Secure Access SSL VPN-applicaties met best-of-breed endpoint-beveiligingsoplossingen realiseren. Binnen dit initiatief verbetert de Juniper Networks SSL VPN appliance het vermogen van endpoint-beveiliging-agents voor geïntegreerde toekenning, auditing, beleidsbepaling en centraal beheer van endpoint agents van Juniper Networks en andere leveranciers via de SSL VPN appliance. Door de verbeterde functionaliteit en extra open Application Interfaces (API's) van SSL VPN van Juniper realiseren Endpoint Defense Initiative-oplossingen de betrouwbaarheid van client hosts op eindpunten van VPN's. Dit netwerkgebied vereist extra beveiliging tegen schadelijke software en misbruik van beleid.

Het Endpoint Defense Initiative integreert SSL VPN van Juniper Networks met vooraanstaande eindpuntbeveiliging van Juniper Global Alliance Program-partners, zoals InfoExpress, Inc., McAfee, Inc., Sygate Technologies, Symantec Corp., Trend Micro, Inc. en WholeSecurity, Inc. "Alle SSL-bedrijven zouden samen moeten werken met leveranciers van endpoint-security", aldus John Girard, Vice-President van Gartner, Inc. "Zeker omdat remote access-oplossingen momenteel robuuste en eenvoudig te beheren eindpuntbeveiliging moeten leveren."

Het initiatief is beschikbaar op de NetScreen Secure Access en Remote Access SSL VPN-producten. De verbeterde native SSL VPN host check-functionaliteit in combinatie met een persoonlijke firewall, antivirusoplossingen, malware-detectie-agents en virtuele omgevingen stelt klanten in staat endpoint-beveiligingsoplossingen in te zetten, die aansluiten op hun zakelijke behoeften. Uitbreiding op de host check APIs van Juniper zorgt voor naadloze partnerintegratie.

David Flynn, Vice-President Products van de Security Products Group van Juniper Networks: "We willen onze klanten de beste combinatie van eindpuntbeveiliging en SSL VPN's bieden. Dit Juniper Networks-initiatief is een nieuwe ontwikkelingsfase voor onze host check API, die verder gaat dan controle aan de client-zijde. Door de verregaande integratie met partners kunnen klanten non-compliant clients analyseren, isoleren en herstellen. Met deze oplossingen kunnen bedrijven gebuikers specifieke toegangsrechten toekennen en betrouwbaarheid van hosts bepalen. Deze combinatie biedt cruciale bescherming tegen de nieuwste malware."

De Endpoint Defense Initiative-oplossingen voorkomen de risico's waaraan eindpunten het bedrijfsnetwerk blootstellen door beheerde en onbeheerde pc-toegang van betrouwbare en onbetrouwbare netwerken te ondersteunen. Met deze oplossingen kunnen bedrijven diepgaande beveiligingsanalyses uitvoeren voordat een VPN- of extranetverbinding wordt toegewezen. Dit biedt het eindpunt bescherming via: o native compliance-controle en beleidshandhaving; o beleid dat bestaande beveiliging op een hoger niveau brengt; o beleid dat eindpuntbeveiliging versterkt door het downloaden van agents van andere leveranciers.

Klanten kunnen de Juniper Networks NetScreen Secure Access SSL VPN's en endpoint security vanuit een enkele appliance inzetten en zowel de Juniper Networks NetScreen Access Central Manager als Administrator Console beheren. Compliance met Endpoint Defense Initiative API's garanderen eenvoudige endpoint security-oplossingen voor beheerde en onbeheerde pc's. Voor meer informatie over de beschikbaarheid: www.juniper.net/products.howtobuy.html.

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks verandert de netwerkbranche door klanten met hoogwaardige netwerk- en beveiligingsoplossingen concurrentievoordeel te bieden. Juniper Networks wil dat zijn klanten strategische waarde uit hun netwerken kunnen genereren. Tot de klanten behoren wereldwijde netwerkoperators, grote ondernemingen, overheidsorganisaties en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. De netwerk- en beveiligingsoplossingen komen tegemoet aan de complexe eisen op het gebied van de omvang, beveiliging en prestaties van de meest veeleisende netwerken in de gehele wereld.

Ingezonden persbericht