Politie Zuid-Holland-Zuid

7/9 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-09-2004 - Persberichten I

NIETS ERIN, NIETS ERUIT
HENDRIK-IDO-AMBACHT- De politie in Hendrik-Ido-Ambacht waarschuwt mensen om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Op maandag 6 september troffen gebiedsagenten een laptop in een auto aan waarvan het raampje open was. De laptop kon vervolgens vrij eenvoudig worden meegenomen. De eigenaar heeft de laptop inmiddels weer bij de politie opgehaald. Naast dit voorval krijgt de politie regelmatig aangiftes van laptops en andere waardevolle voorwerpen die vanuit autos worden gestolen. Vandaar dat de politie mensen erop wil wijzen hun auto altijd goed af te sluiten en geen zichtbare buit in de auto achter te laten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op maandag 6 september een 20-jarige man uit Gilze aangehouden. De man had bij een winkel aan de Johan de Wittstraat drie paar schoenen ter waarde van ruim 140 euro gestolen. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

PALING
DORDRECHT- Een 33-jarige man uit Dordrecht heeft op maandag 6 september geprobeerd om 17 pakjes paling te stelen bij een supermarkt aan de Dubbeldamseweg Zuid. De man stopte de pakjes onder zijn trui. Toen hij de supermarkt wilde verlaten, werd hij door een medewerker aangesproken. Vervolgens vielen alle pakjes paling onder de trui vandaan op de grond. De verdachte wordt gedagvaard.

MISHANDELING
DORDRECHT- Een 37-jarige man uit Dordrecht is op maandag 6 september aan het Vogelplein aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 28-jarige vrouw uit Dordrecht te hebben geschopt en geslagen. Waarom hij dat deed is vooralsnog onbekend. De man is door een agente in burger, die in haar vrije tijd toevallig in de buurt was, aangehouden. Hij bleek verward is onderzocht door een GGD-arts. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Een paar uur na zijn aanhouding werd de verdachte opnieuw aangehouden, nadat hij een 53-jarige man uit Dordrecht een kopstoot zou hebben gegeven en hebben geschopt. Dit gebeurde op het Vogelplein. Tijdens zijn vervoer naar het politiebureau schold hij de agenten voortdurend uit en probeerde hij hen te trappen. De man is ingesloten en na verhoor in vrijheid gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Dordrecht is op 6 september op de Kotterstraat aangehouden. Hij beledigde en bedreigde agenten, nadat zijn probeerden een jongeman te bekeuren die op een zogenaamde quat zonder verzekeringsplaatje reed. Tijdens de aanhouding verzamelde zich een grote groep omstanders. Door (een) onbekende(n) is een spiegel van een politieauto afgetrapt en een ruit ingegooid. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 32-jarige man uit Dordrecht is op 6 september op de Draai aangehouden. Hij zou diezelfde dag een radio-CD-speler uit een auto op de Korte Parallelweg hebben gehaald. Een getuige betrapte de man en waarschuwde de politie. Een medestander van de verdachte dreigde de getuige daarop met een stok te slaan. Hij heeft hiervan aangifte gedaan. De man met de stok, een 36-jarige uit Dordrecht, is daarop eveneens op de Draai aangehouden. Beiden zijn ingesloten.

WC-BRILLEN GESTOLEN
DORDRECHT- Twee vrouwen, een 17-jarige uit Rotterdam en een 22-jarige uit Dordrecht, zijn maandagmiddag 6 september op het Statenplein wegens winkeldiefstal aangehouden. Ze hadden voor 240 euro boodschappen gedaan bij verschillende winkels. De buit bestond uit oa. uit wc-brillen, luchtverfrissers, een vloerreiniger, kruidenpotjes en nagellak.