Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bemmel - politie zoekt getuigen van snelkraak

Publicatiedatum: 07-09-2004

De politie in Bemmel is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien van een snelkraak bij een modezaak aan de Pollenbrink. De snelkraak moet hebben plaatsgevonden in de vroege ochtenduren van maandag. Een buurtbewoner werd rond kwart over vier opgeschrikt door kabaal en zag nog net dat enkele personen, nadat ze een ruit hadden vernield, met ondermeer kleding aan de haal gingen en wegvluchtten in een klein model personenauto. Getuigen die over meer informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Men kan ook terecht in het politiebureau aan de Eshofsestraat in Elst.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam - autokrakers tegen de lamp gelopen

Publicatiedatum: 07-09-2004

De politie heeft dinsdagochtend vroeg op de Lupinenstraat in Didam twee Amsterdammers van 18 en 22 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. Het verdachte duo was kort na een melding van een getuigenmelding tegen de lamp gelopen. Omstreeks half vijf werd er bij de politie gemeld dat er op de Rozenstraat twee mannen in de weer waren bij een geparkeerd staande auto. Agenten, op weg naar de melding, zagen kort daarop een auto opvallend langzaam rijden over de Lupinenstraat. Bovendien viel het de agenten op dat er veel spullen op de achterbank van de auto bleken te liggen. Beide inzittenden bleken de twee Amsterdammers te zijn, die hierop werden aangehouden als verdachten van diefstal. Het duo legde bij hun aanhouding al een gedeeltelijke bekentenis af en is voor verder onderzoek ingesloten. De aangetroffen goederen zijn voorlopig in beslag genomen. Later is door een inwoonster van Didam aangifte gedaan van inbraak in haar auto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Loil - man gewond na val van bromfiets

Publicatiedatum: 07-09-2004

Een 63-jarige bromfietser uit Zutphen is maandagmiddag op de Doesburgseweg in Loil gewond geraakt na een val van zijn bromfiets. De man werd omstreeks kwart voor vier door omstanders gewond op straat aangetroffen, waarop de hulpdiensten werd gewaarschuwd. Volgens de politie was de Zutphenaar door nog onbekende oorzaak gevallen, waarna hij verwondingen had opgelopen aan zijn hoofd. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door de politie is geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 07-09-2004

Snelheid, alcohol, rood licht, gordel- en helmgebruik. Dat waren de aandachtspunten van het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie bij een drietal verkeerscontroles in Elst, maandagmiddag. Het VHT controleerde tussen tien en vijf uur op de Aamsestraat, Rijksweg Zuid en Rijksweg Noord. Tussen tien en één uur werd gecontroleerd op de Aamsestraat. Daarbij liepen elf snelheidsovertreders tegen de lamp op een totaal aantal van 500 gecontroleerde bestuurders. Daarnaast werden 50 bestuurders onderworpen aan een blaastest, maar er werden geen drankrijders aangetroffen. Twaalf bestuurders kregen een bon omdat ze geen gordel droegen. Bij de controle tussen één en vijf uur op de Rijksweg Zuid werden 276 passanten op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 22 te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Alle overtreders kregen direct een boete opgelegd. Het aantal overtredingen in verband met gordel- en helmgebruik bedroeg in totaal vier. Op de Rijksweg Noord werd eveneens gecontroleerd tussen één en vijf uur. Daarbij werd één drankrijder aangetroffen met een alcoholpromillage van 0,54 (vanaf 0,51 is strafbaar). Voor de gordel- en helmplicht werden twee bekeuringen uitgeschreven. Verder werd tegen zeven bromfietsers proces-verbaal opgemaakt omdat ze op een opgevoerde brommer reden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden