Gemeente Apeldoorn

Wijziging postcode radio Kootwijk maakt einde aan jarenlange onduidelijkheid

Wijziging met ingang van 1 oktober

Post bestemd voor bewoners, instellingen en bedrijven in Radio Kootwijk heeft op dit moment nog als adressering Hoog Soeren. Met ingang van 1 oktober komt daar verandering in. Door een wijziging van de postcode is het postadres vanaf dat moment officieel Radio Kootwijk.

Bij monde van de dorpsraad is in het verleden door de inwoners van Radio Kootwijk regelmatig gevraagd om de adressering te wijzigen. Formeel valt Radio Kootwijk, met haar postcodecijfers 7346, namelijk onder het gebied Hoog Soeren. In de praktijk gaf dat echter nogal eens praktische problemen met leveranciers. Daarnaast gaf de dorpsraad aan dat vooral ook het sociale aspect de eigenheid van het dorp - een belangrijke reden voor Radio Kootwijk is om een wijziging van de formele adressering aan te vragen.

Naar aanleiding van de vraag van de dorpsraad heeft de gemeente Apeldoorn het verzoek om wijziging ingediend bij TPG Post. Na de nodige formele handelingen is de wijziging binnenkort dus een feit.

De cijfercombinatie van de nieuwe postcode is 7348. Afhankelijk van het adres hoort daar de bekende lettercombinatie van twee hoofdletters bij.

Voor het laatst bijgewerkt op: 7-sep-2004 12:48