Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht speelt buiten

Vincent Brinkhof
Wethouder B.A. van der Zwaan opent woensdagavond de website www.dordrechtspeeltbuiten.nl tijdens de commissievergadering Wonen en Leefbaarheid. Wethouder Van der Zwaan: "We hebben de hoeveelheid speelplekken op orde, maar we blijven werken aan de kwaliteit. Speelruimte voor kinderen en jongeren is belangrijk. In Dordrecht willen we dat er veilig en plezierig wordt buitengespeeld".

De website `Dordrecht speelt buiten' geeft inzicht in de speelruimte en speelplekken in de gemeente. De gemeente wil zo veel mogelijk kinderen en jongeren betrekken bij de inrichting van de openbare buitenruimte en de speelplekken via de website. Deze website geeft inzicht in de plannen van de gemeente.

Om de speelruimte ook in de toekomst veilig te stellen, wordt bij nieuwbouw- en herstructureringsprojecten het creëren van speelruimte als voorwaarde gesteld. In bestaande wijken wil de gemeente de speelruimte vergroten door het gebruik van schoolpleinen en sportvelden voor kinderen en jongeren meer mogelijk te maken. In alle wijken moeten de routes naar de speelruimte veilig zijn. Verkeersplannen bepalen die routes.

Hekken sluiten vaak schoolpleinen en sportvelden af, zodat er niet gespeeld kan worden. De gemeente heeft de intentie om het afsluiten van deze plekken zoveel mogelijk te voorkomen. Hiervoor werkt ze samen met de schoolbesturen, de sportverenigingen, TOS en de sportbus om hierover afspraken te maken en oplossingen te bedenken.

De gemeente Dordrecht stemt het aanbod van speelplekken af op de behoefte van de kinderen en jongeren. Het aantal speelplekken in Dordrecht is per wijk ruim voldoende. Per wijk is een overzicht gemaakt van de locaties van de speelplekken. De gemeente blijft verzoeken die betrekking hebben op de kwaliteit van de speelplekken beoordelen.