Dienstenbond CNV

Persbericht - Bonden niet akkoord met koppeling nieuwe CAO en reorganisatie Bloemenveiling Aalsmeer (VBA)
07-09-2004

Bloemenveiling Aalsmeer (VBA) heeft de onderhandelingen over een nieuwe CAO afgebroken. Bovendien heeft de directie aangegeven zonder de bonden verder te willen gaan met een ingrijpende reorganisatie die voor de deur staat. CNV Dienstenbondbestuurder Fedde Monsma is teleurgesteld: ,,We hadden afgesproken het CAO- en reorganisatietraject te scheiden. Vandaag wilde de VBA ineens een koppeling. Omdat wij daar niet mee konden instemmen besloot de veiling het overleg op te schorten. Erg jammer!

De CAO van de bloemenveiling liep af per 1 juni 2004. Voor de vakantie wilde de directie de CAO nog verlengen met als toevoeging een eenmalige uitkering van 0,5 %. Deze zou niet direct ten gunste komen van de werknemers, maar als bodem dienen voor het sociaal plan. De leden van de bonden wezen dit voorstel af. Afgesproken werd om de overlegsporen CAO en reorganisatie te scheiden.

Aangezien er vrijdag gesproken zou worden over de nieuwe CAO deelden CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten op hun beurt mee dat zij niet onvoorbereid konden overleggen over een sociaal plan voor de honderd banen die de VBA wil schrappen. Eerst willen de vakbonden de uitkomsten van een financieel onderzoek afwachten dat door een extern deskundige namens de ondernemingsraad wordt uitgevoerd. Prompt meldde de bloemenveiling dat zij desnoods zonder de vakbonden verder wil gaan met de reorganisatie.

CNV Dienstenbond gaat op 15 en 16 september haar leden die werkzaam zijn bij VBA raadplegen over de ontstane patstelling.

HOOFDDORP