Dienstenbond CNV

VBA schort CAO-overleg op!
07-09-2004

Afgelopen vrijdag, 3 september, zouden de onderhandelingen voor de CAO weer opgepakt worden. Helaas bleek VBA niet bereid om te praten over een nieuwe CAO. De directie koppelt de CAO aan het Sociaal Plan dat in het kader van de reorganisatie Turbo moet worden afgesloten. Een koppeling die wij expliciet niet maken, zoals op de ledenvergadering op 17 juni jongstleden is afgesproken. CAO en Sociaal Plan zijn twee aparte trajecten. Daarop heeft VBA te kennen gegeven niet verder te willen praten over een CAO, voordat er gesproken is over een Sociaal Plan.

Bonden hadden zich voorbereid op CAO-onderhandelingen afgelopen vrijdag. In de ledenvergaderingen op 17 juni is afgesproken, dat verlenging van de CAO akkoord is, maar dan wel in combinatie met een éénmalige loonsverhoging. Omdat de CAO een structurele zaak betreft en er in die zin geen koppeling gemaakt kan en moet worden met een "éénmalige" reorganisatie hebben de leden zich ook uitgesproken om de CAO-onderhandelingen te scheiden van de onderhandelingen over een Sociaal Plan. Daarom is expliciet de datum van 3 september gekozen om over de CAO te onderhandelen. Met die uitkomst van de ledenvergadering op zak zijn wij naar de onderhandelingen gekomen.

Het bleek dat de directie deze vrijdag alleen wilde praten over de reorganisatie Turbo en over een Sociaal Plan. Uiteraard begrijpen wij dat de reorganisatie een (heel) hoge prioriteit heeft! Wij willen ook graag op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen. Wij hebben dan ook aangegeven bij de directie de agendas te trekken en direct een vervolgafspraak te maken om te praten over een Sociaal Plan. Echter, het plompverloren op de agenda zetten van onderwerpen op een agenda die bedoeld is voor een CAO-overleg, maakt het voor ons wel erg moeilijk om ons daar goed op voor te bereiden.

VBA heeft een dringend verzoek gedaan om toch op korte termijn een Sociaal Plan af te spreken. Daarvoor is VBA bereid om de benodigde tijd, faciliteiten en ruimte beschikbaar te stellen. Echter, dat neemt niet weg dat VBA blijft bepalen welke agendas er gevolgd moeten worden, welke data er vastgesteld moeten worden, op welke manier er over een Sociaal Plan onderhandeld moet worden, etc.

Bonden hebben daarop aangegeven dat zij nu eens serieus als onderhandelingspartner benaderd willen worden door VBA. Wij lopen elke keer achter de feiten aan door de "enthousiaste voortvarendheid" van VBA over de reorganisatie, waarbij voorbij wordt gegaan aan het feit dat wij het nog steeds over mensen hebben! Wij willen dat onze leden de ruimte en de mogelijkheden krijgen om mee te beslissen over de inhoud van een Sociaal Plan, daar is op deze manier geen enkele sprake van. Wij willen zorgvuldig zijn. Kwaliteit kost tijd, maar daar komen wij nog op terug.

Doordat alle bonden, CNV, FNV, en de Unie vanaf 13 september alle overleg met werkgevers opschorten als protest tegen de kabinetsplannen, zal er in de maand september geen overleg met VBA zijn over een CAO of een Sociaal Plan. Als een bedrijf in acute nood komt door het uitblijven van overleg zal daar uiteraard wel op gereageerd worden door bonden, maar in het geval van VBA is dat niet zo. VBA staat niet aan de rand van een faillissement en kan drie weken uitstel voor een Sociaal Plan aan. De directie heeft aangegeven gewoon door te gaan met de reorganisatie.

Wij kunnen ons voorstellen dat u daar vragen over heeft, evenals vragen over het wel of niet hebben van een Sociaal Plan. Wij zullen u daarom op korte termijn schriftelijk uitgebreid informeren over de stand van zaken van Turbo.

Bovendien willen wij u bij deze vast uitnodigen voor ledenvergaderingen waar wij ook mondeling de landelijke acties, het niet overleggen met de directie en de reorganisatie zullen bespreken.

Deze ledenvergaderingen zullen plaatsvinden op woensdag 15 september na afloop van het veilproces (einde ochtend) en op donderdagavond 16 september. Precieze plaats en tijd wordt u nog meegedeeld, maar noteert u deze data vast in uw agenda!

Mochten er op uw werkplek naar aanleiding van de voorgenomen reorganisatie maatregelen genomen of ingevoerd worden, laat u dat dan aan uw bestuurder weten! Leden van CNV Dienstenbond krijgen alle ondersteuning die nodig is als dat nodig mocht zijn bij deze reorganisatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bestuurder, Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: (023)5670615.