KONINKLIJKE GROLSCH N.V.

Samenwerking Grolsch en Universteit Twente

KONINKLIJKE GROLSCH N.V. PERSBERICHT

Enschede, 7 september 2004

GROLSCH EN UNIVERSITEIT TWENTE TEKENEN SAMENWERKING TIJDENS WERKBEZOEK MINISTER BRINKHORST AAN BIERBROUWERIJ

Onder het toeziend oog van Minister Brinkhorst (Economische Zaken) hebben Universiteit Twente en Koninklijke Grolsch N.V. gisteravond een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin zij uitspreken te streven naar de uitbouw van de gezamenlijke inspanningen op het gebied van techniek, innovatie en management.

Minister Brinkhorst sloot gisteren zijn dag in Twente af met een werkbezoek aan de nieuwe brouwerij van Grolsch. Na een uitgebreide rondleiding door de brouwerij en een ter plekke door de Enschedese politiek belegde paneldiscussie over het onderwerp innovatie, werd de avond bekroond met het ondertekenen van de samenwerking tussen Universiteit Twente en Grolsch.

Minister Brinkhorst die eerder die dag tijdens de opening van het academisch jaar van Universiteit Twente al had opgeroepen tot meer samenwerking tussen universiteiten en het bedrijfsleven, en dan vooral ook op het gebied van innovatie, was zichtbaar content met de concrete stappen die in Twente worden gezet. Minister Brinkhorst: 'De innovatie-overeenkomst tussen Universiteit Twente en Grolsch is een mooi voorbeeld van de wijze waarop we door samenwerking Nederland sterker kunnen maken'.

De intensieve samenwerking met Universiteit Twente biedt Grolsch goede mogelijkheden om als bierbrouwer kennis van techniek en van management toe te passen en te ontwikkelen, die belangrijk zijn voor succesvolle innovatie. De intensieve samenwerking met Grolsch biedt Universiteit Twente goede mogelijkheden om de voor de concurrentiekracht van Nederlandse en Europese ondernemingen benodigde kennis te vergroten en over te dragen.

De samenwerking tussen Universiteit Twente en Koninklijke Grolsch N.V. beoogt dan ook zowel de vergroting, overdracht en toepassing van kennis, alsmede het ontwikkelen van innovatieve processen en innovatieve producten. De gezamenlijke inspanningen om deze beoogde doelen te realiseren zullen onder andere vorm krijgen in leerstoelsponsoring, onderzoeksopdrachten, gastdocentschappen, gastcolleges, case-studies, afstudeeropdrachten en stage-opdrachten.

20)