Provincie Limburg

Dhr H.F.M. Evers, thans lid GS, per 1 oktober 2004 waarnemend burgemeester gemeente Ambt Montfort

De heer H.F.M. Evers, thans lid van het College van Gedeputeerde Staten van Limburg, is door Gouverneur B.J.M. Baron van Voorst tot Voorst met ingang van 1 oktober 2004 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Ambt Montfort. Henk Evers is sinds 2002 lid van Gedeputeerde Staten van Limburg. Daarvoor was hij enige tijd lid en later voorzitter van de PvdA-fractie in Provinciale Staten. Ook was hij wethouder van de gemeente Onderbanken. De benoeming brengt met zich mee dat de heer Evers zijn werk als Gedeputeerde per 1 oktober neerlegt.

De huidige burgemeester van de gemeente Ambt Montfort, de heer drs. A.C. Barske, is met ingang van 15 september 2004 benoemd tot burgemeester van de gemeente Stein. Omdat de gemeente Ambt Montfort is betrokken bij een herindelingsprocedure heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op advies van de Gouverneur besloten de vacature voorlopig niet open te stellen. De Gouverneur heeft vervolgens besloten de heer Evers te benoemen tot waarnemend burgemeester. De Gouverneur heeft bij dit besluit in overweging genomen dat de herindelingsprocedure nog enige tijd in beslag zal nemen.

Gouverneur Van Voorst tot Voorst heeft het benoemingsbesluit genomen nadat hij hierover overlegd heeft gevoerd met de wethouders van de gemeente Ambt Montfort en de fractievoorzitters van de politieke partijen vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

7-9-2004 13:35