Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


7 september 2004


Lochem - eenzijdig verkeersongeval


Een 18 jarige inwoner van Ruurlo reed op 6 september 2004, omstreeks 21.15 uur met zijn personenauto over de Zwiepseweg toen hij, volgens zijn verklaring, voor een tegenligger moest uitwijken. Tijdens deze manoeuvre raakte de auto in de slip om vervolgens in een weiland langs de weg tot stilstand te komen. De identiteit van e tegenligger is onbekend gebleven. Mogelijk heeft een ander voertuig achter de personenauto van de Ruurloër gereden. Deze bestuurder zou getuige kunnen zijn van dit ongeval. Hij/zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie.


Twello - zakkenrollen


In de nacht van 3 op 4 september 2004 is bij een bezoeker aan de feesttent op het Marktplein in Twello de portemonnee met geld weggenomen.


Zutphen - gekantelde kraan vrachtauto


Omstreeks 16.35 uur probeerde een 51-jarige kraanwagenchauffeur uit Mariaheide bij de kruising van de Jan Vermeerstraat en de Paulus Potterstraat twee schaftketen met de kraan te laden. Hierbij was hij alleen vergeten om de stempels (steunen) van de vachtauto te plaatsen. Doordat de kraan was uitgeschoven en de combinatie dus niet was gestempeld kantelde de vrachtauto.
Bij het kantelen vielen geen gewonden. Met behulp van een bergingsbedrijf kon de combinatie weer op "z'n pootjes" worden gezet en kon de Paulus Potterstraat omstreeks 19.30 uur weer vrijgegeven worden voor het verkeer.


Laren- jongeman geraakt door confettivuurpijl


Een 32 jarige inwoner van Bathmen onstak dinsdagochtend vroeg, omstreeks 00.25 uur op het kermisterrein van Laren een zogenaamde confettivuurpijl. De pijl raakte hierbij een 21 jarige inwoner van Bathmen zodanig, dat deze hierdoor bewusteloos raakte. Het slachtoffer is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie overlegt over de mogelijke afhandeling van dit incident.


Brummen - visserijcontrole


In wateren aan de Dwarsweg, Hall, Jaagpad en Wilp, Weerdseweg werd de afgelopen dagen visserijcontroles gehouden. Op genoemde locaties heeft de politie in totaal 7 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere werden bekeuringen opgemaakt voor vissen zonder vergunning/visakte, vissen met levend aas, vissen met meer dan 2 hengels en het zich bevinden op verboden grond.


Laren - weigerachtige man geeft toch naam op


De man, die in de nacht van zondag op maandag op de Rengersweg was aangehouden omdat hij zijn naam weigerde op te geven toen hij voor een overtreding werd bekeurd heeft maandag toch maar eieren voor zijn geld gekozen. Hij, de 28-jarige Lochemer, dacht hierdoor onder een bekeuring uit te komen. Dit laatste is dus niet het geval.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


---- --