Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


7 september 2004


Ermelo, Vernielingen

Paul Krugerweg

Afgelopen weekend

Er werd aangifte gedaan van vernielingen die gepleegd zijn bij een hotel aan de Paul Krugerweg. Vermoedelijk is baldadige jeugd op het terrein geweest. Het dekzeil van een zwembad werd vernield en er werd op diverse plaatsen met graffiti gespoten.


Harderwijk, Auto aangetroffen

Van Geunslaan

6 september 09.17 uur

De politie trof een rode BMW 325 TD aan op de parkeerplaats. De auto bleek op 28 augustus ontvreemd te zijn in Epse. Vermoedelijk is de auto in de nacht van vrijdag op zaterdag op de parkeerplaats achtergelaten. Eventuele getuigen worden gevraagd zich bij de politie te melden.


Ermelo, Inbraak

Stationsstraat

Zondag 5 op maandag 6 september

Een 24-jarige eigenaar deed aangifte van inbraak in een horecagelegenheid aan de Stationsstraat. Het pand werd doorzocht en een geldbedrag werd weggenomen. Een deur werd geforceerd om in het kantoorgedeelte te komen.


Heerde, Vernielingen

Veldweg

Weekend

Er werd aangifte gedaan van vernielingen bij een clubgebouw van een sportvereniging aan de Veldweg. Er werd een drietal ruiten vernield met keien. De daders zijn nog niet bekend en de politie vraagt getuigen zich te melden.


Vaassen, Zakkenrollen

Torenstraat

2 september rond 12.45 uur

Een 44-jarige inwoner uit Vaassen deed aangifte van zakkenrollen. Bij een supermarkt werd ongemerkt een portemonnee gestolen uit de tas die in een winkelwagentje stond.


Heerde, Ongeval

Elburgerweg kruising Rhijnsburglaan

6 september 15.42 uur

Op de kruising vond een aanrijding plaats. Een 18-jarige bromfietster uit Heerde kreeg geen voorrang van de 63-jarige bestuurder van een personenauto uit Dalfsen. De bromfietster schampte de voorzijde van de auto. Daardoor raakte ze de controle over de bromfiets kwijt en botste nog eens frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 24-jarige inwoonster uit Heerde. De bromfietster werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Nunspeet, Diefstal

Zandenplas

12 augustus rond 17.00 uur

Het feit is al even geleden gepleegd, maar alsnog is door een 47-jarige inwoonster uit Assen aangifte gedaan van diefstal. Iemand vroeg haar een vuurtje. Toen ze daaraan gehoor gaf en even niet op de auto lette, bleek in die tijd haar handtas uit de auto te zijn ontvreemd. In de tas zaten een videocamera en fototoestel.


Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 - 548 60 54

--


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --