Dienstenbond CNV

Verslag overleg bij The Greenery
07-09-2004

Vorige week is er overleg geweest met uw werkgever over de punten die zijn genoemd tijdens de ledenvergadering van 26 augustus 2004.

Hieronder volgt een verslag van hetgeen is besproken.

Inroostering werknemers op locatie Barendrecht
The Greenery verzekert ons dat het absoluut geen beleid is om werknemers op grond van (de hoogte van) hun toeslag vanuit een ploegendienst naar een dagdienst te plaatsen. Inroostering gebeurt conform de CAO en met instemming van de Onderdeel Commissie (OC).

Mocht u tóch problemen hebben met de inroostering van uw uren, neem dan eerst contact op met uw direct leidinggevende. Komt u er samen niet uit, ga dan naar de afdeling P&O, die de zaak dan verder zal uitzoeken.

Inmiddels is ons bekend dat de problemen zoals besproken op 26 augustus jongstleden zijn opgelost.

Wij willen hier wel heel duidelijk aangeven dat de Ondernemingsraad (OR) bevoegd is al of niet in te stemmen met roosterwijzigingen. Het mogelijk gaan invoeren van een 3-ploegendienst is dus ter beoordeling van de OR.

Wachtdag bij ziekte op locatie Bleiswijk
In de CAO voor de Groothandel in Aardappelen, Groenten en Fruit (CAO AGF) is in artikel 26A geregeld dat bij ziekte 1 wachtdag voor rekening van de werknemer komt. Er bestaat vervolgens de keuze voor de werknemer om 1 wachtdag te krijgen of 1 vakantiedag in te leveren (of een andere tijd-voor-tijdregeling).

Ga voor uzelf na waar uw voorkeur ligt en maak dit bekend bij uw leidinggevende.

Reorganisatie locatie De Lier
De vraag tijdens de vergadering was wat er met de werknemers van deze locatie gebeurd als deze locatie over enkele maanden wordt gesloten? Worden personeelsleden van de locatie De Lier als een geografische eenheid gezien?

Werkgever heeft aangeven dat alle werknemers van deze locatie op korte termijn een individueel gesprek krijgen om te kijken waar de belangstelling van de betrokken werknemer ligt bij herplaatsing. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk werknemers te herplaatsen in Maasland. Voor de werkgever zijn De Lier en Maasland echter twee afzonderlijke locaties.

Vermindering werkzaamheden locatie Breda
In Breda is aan de werknemers meegedeeld dat een deel van de werkzaamheden van die vestiging gaat verdwijnen. De procedure die daar is gevolgd is niet correct. Voordat er een adviesaanvraag bij de OR was en de bonden hierover waren geïnformeerd, zijn de werknemers op de hoogte gesteld. Bij de werknemers is hier de indruk gewekt dat werkgever op deze manier werknemers alvast wil laten uitkijken naar een andere baan. Dit gevoel is zo ook aangegeven in het overleg.

Naast deze punten die in de vergadering aan de orde zijn gekomen, is opnieuw gesproken over de pensioenen en vergoedingen, zoals de melkvergoeding.

Ten aanzien van het eerste punt is de werkgever ook afhankelijk van verzekeraars. Er is ons verzekerd dat voor alle werknemers, ook de populatie van Kapelle, een voorziening is. Zodra hierover meer informatie beschikbaar komt gaat deze naar de betreffende medewerkers toe.

Ten aanzien van de verschillende vergoedingen die werknemers ontvangen, zoals de melkvergoedingen, wordt in overleg met de OR een afkoopregeling opgesteld.

Door de ledenvergadering en het gesprek met de werkgever is een aantal zaken direct opgepakt, zoals de inroostering in Barendrecht en een aantal andere punten wordt zo spoedig mogelijk geregeld.

Als er bij u op de werkplek zaken spelen, meld ze ons. Dit kan dan worden ingebracht in het overleg met de werkgever.

Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsflits neem dan contact op met bestuurder, Karin Baelemans. Telefoon (040)2116674 of e-mail k.baelemans@cnvdibo.nl