Politie Amsterdam-Amstelland

Agressieve man aangehouden
7-9-2004. Dinsdagmiddag rond vijf uur arresteerde de politie een 35-jarige verwarde man. Hij had in de omgeving van de Hoofdweg enkele voorbijgangers bespuwd, uitgescholden en geprobeerd te schoppen. Rijbewijs kwijt na zeer snelle rit

7-9-2004. In de nacht van maandag op dinsdag arresteerde de politie een 23- jarige bestuurder na een forse snelheidsovertreding. Hij reed in het Westelijk Havengebied ruim 164 kilometer per uur in plaats van de wegens wegwerkzaamheden toegestane 50 kilometer per uur. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Hij kan behalve een flinke geldboete ook een ontzegging van de rijbevoegdheid tegemoet zien.
---


Hoe gaat dit nu in zijn werk?

---

Ontevreden klant blijkt oplichter

7-9-2004. Maandagochtend beklaagde een 35-jarige man zich bij het personeel van een supermarkt. Hij had een kratje bier in de flessenautomaat gedaan (waarde e. 3,90) en had slechts e. 3,- op zijn bonnetje gekregen.

De medewerker zag via camerabeelden dat de man inderdaad een krat met lege flesjes op de band had geplaatst. Hij zag echter ook dat dat kratje eerst door de man uit het magazijn was gestolen. De politie kwam de man vervolgens aanhouden. Hij zal zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden.

---

Straatdealer probeert bolletjes in te slikken

7-9-2004. Dinsdagochtend zagen dienders dat een bekende straatdealer tussen een groep verslaafden stond te handelen. Ze grepen in. De verdachte probeerde vervolgens zijn handelswaar (18 bolletjes cocaïne) door te slikken. Een worsteling volgde, waarbij een van de agenten gewond raakte aan zijn arm.

Het doorslikken van bolletjes is zeer gevaarlijk. Enkele weken geleden moest een aangehouden straatdealer een spoedoperatie ondergaan na het inslikken van een grote hoeveelheid cocaïne.

---

Winkeldieven ingerekend na achtervolging

7-9-2004. Maandagmiddag rond half vijf arresteerde de politie na een korte achtervolging twee winkeldieven. Een derde verdachte wist te ontkomen.

De mannen trokken de aandacht van winkelbeveiligers in de Bilderdijkstraat. Op camera was te zien dat zij spullen onder hun kleding verstopten. Daarna gingen ze er in een auto vandoor. Na een korte achtervolging door de politie werd de wagen klemgereden. De bestuurder werd direct aangehouden, de andere verdachte kort daarna. In de auto werd de buit aangetroffen. Ook lagen er diverse andere goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.
---