Ingezonden persbericht


Persbericht

Mitel breidt mogelijkheden mitel 3300 icp flink uit

grotere mobiliteit, nieuwe toepassingen en lagere kosten

Nieuwegein, 7 september 2004 Mitel, leverancier van IP telefonie-­oplossingen, breidt de toepassingen en functionaliteit van de Mitel 3300 ICP verder uit met release 5.1. De belangrijkste verbeteringen zijn:
* Grotere mobiliteit (door IP DECT en Voice over WiFi integratie)
* Verbeterde survivability voor thuiswerkers en filialen door analoge netlijn-aansluiting op IP telefoons
* Lagere kosten door hardware-integratie en groter aanbod van ingebouwde functionaliteit
* Nieuwe Mitel 3300 ICP varianten die migratie-filosofie verder invullen.

Om de mobiliteit verder te vergroten, integreert Mitel IP DECT in de Mitel 3300 ICP. Naast een tweetal eigen IP DECT toestellen, die dezelfde functionaliteit bieden als Mitel s vaste IP telefoons, zijn, conform Mitel s migratiestrategie, DECT toestellen van andere fabrikanten, die GAP compliant zijn (zo n 500 typen DECT), naadloos inpasbaar. De mobiliteit wordt verder sterk uitgebreid door de toevoeging van Voice over WiFi, waarbij de Mitel 3300 ICP compatibel is met access points van 28 verschillende leveranciers. Ook biedt Mitel een verregaande integratie met een tweetal typen draadloze Voice over WiFi telefoons van SpectraLink.

Filialen en thuiswerkers profiteren van een verder verbeterde survivability. Mitel levert een tweetal IP telefoons, die uitgerust kunnen worden met een zogenaamde Line Interface Module (LIM). Hiermee wordt, naast connectie via ADSL of kabel met het internet, een extra analoge telefoonaansluiting beschikbaar achter op het toestel. Ideaal voor bijv. gedistribueerde omgevingen zoals winkelketens. Data en spraak loopt primair over het internet naar de centrale Mitel 3300 ICP, en bij bijvoorbeeld 112-gesprekken kan de analoge lijn ingezet worden.

Vanaf release 5.1 wordt de Mitel 3300 ICP uitgerust met een verhoogde processorcapaciteit en embedded BRI en PRI modules. Hierdoor worden de prestaties verder verbeterd en de kostprijs gaat fors omlaag door het integreren van hardwarecomponenten. Omdat Mitel zich zoveel mogelijk wil aanpassen aan open standaarden wordt het Cisco Discovery Protocol ondersteund voor nog naadlozere aansluiting op Cisco LAN infrastructuren. De functionaliteit is uitgebreid met standaard Unified Messaging (voicemail naar email) en persoonlijke auto-attendant. De capaciteit van de Mitel 3300 ICP is verder opgeschroefd naar maximaal 175.000 gebruikers.

Mitel s filosofie is gebaseerd op de aanname dat organisaties bij voorkeur stap voor stap overstappen op IP telefonie (migreren). Vanuit deze filosofie is een tweede 3300-migratievariant, de Mitel 3300 IP Applications Gateway, ontwikkeld die onder andere Siemens Realitis en Avaya Index-klanten een stapsgewijze route naar IP-telefonie en toepassingen biedt met behoud van bestaande functionaliteiten, systemen en telefoons. Dit is het tweede migratieplatform, na eerder een migratievariant voor Nortel-gebruikers te hebben ontwikkeld.

Over de Mitel 3300 ICP

De Mitel 3300 ICP voorziet organisaties van een schaalbaar communicatiesysteem met IP-PBX-capaciteit dat is voorzien van een uitgebreide reeks embedded applicaties waaronder voice-mail, auto-attendant, ACD en 802.11b wireless. Organisaties die de Mitel 3300 ICP gebruiken zijn onder TU Delft, SBS broadcasting, HMG, Setpoint en de Franse Megastore Auchan.

Over Mitel
Mitel is marktleider voor voice-, video- en dataconvergentie over breedband netwerken. Gericht op de ervaring van de gebruiker, levert het bedrijf geavanceerde communicatieoplossingen die eenvoudig zijn aan te passen aan individuele zakelijke behoeften. Via intuïtieve desktop-hulpmiddelen en applicaties, worden ondernemingen voorzien van innovatieve manieren om hun informatie en resources te beheren. Verticale markten profiteren van geïntegreerde oplossingen die bestaande investeringen beschermen, en hen ook nieuwe wegen bieden om economischer en productiever te werken. Mitel Networks heeft het hoofdkantoor in Ottawa, Canada en heeft wereldwijd kantoren, partners en wederverkopers. I Nederland heeft Mitel een kantoor in Nieuwegein. Voor meer informatie bezoek www.mitel.com

Informatie voor de pers:

Mitel

Bas Baars bas_baars@mitel.com

Tel : 030 85 00 050

www.mitel.com

Potters PR

Monique Potters monique@potterspr.nl

Tel: 0345 501595

GSM 06 28 88 96 32