Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na bedreiging, afpersing en vernieling

Beneden-Leeuwen 07-09-2004 - (03)

Een 20-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen deed begin augustus aangifte bij de politie van het feit dat hij telefonisch en via SMS met de dood was bedreigd en dat zijn auto was bekrast en daarvan de banden waren lek gestoken.

De man ontving eind juli een SMS-bericht. Hierin werd hij met de dood bedreigd. Kort daarna werd hij meerdere malen telefonisch met de dood bedreigd. Enkele dagen later bleek zijn auto vernield te zijn. Latere bedreigingen gingen vergezeld van de eis om enkele duizenden Euros te betalen.
Naar aanleiding van de aangifte startte de politie direct een onderzoek. Het eerste SMS-bericht bleek afkomstig van een 39-jarige vrouw uit Beneden-Leeuwen. Zij bekende dit feit. In verband met de telefonische bedreigingen werden twee mannen uit Silvolde van 20 en 21 jaar oud en een 21-jarige inwoner van Ulft aangehouden. Voor de vernielingen bleken twee inwoners van Tiel, 21 en 28 jaar oud, verantwoordelijk. De verdachten, die elkaar allemaal kennen, bekenden hun aandeel. Alle verdachten zijn na verhoor in weer vrijheid gesteld. Deze gebeurtenissen bleken alle te worden veroorzaakt door een conflict in de relationele sfeer.