Politie Gelderland-Midden

Arnhem - omstanders beletten drankrijder verder te rijden
Publicatiedatum: 07-09-2004

Omstanders bij een aanrijding op de Driekoningenstraat in Arnhem hebben maandagavond belet dat een dronken automobilist verder zou rijden. De man, een 63-jarige inwoner van Terborg, is even later door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Omstreeks half twaalf zagen getuigen dat de Terborgenaar vanuit een parkeerplaats weg wilde rijden. Daarbij zou hij tegen een geparkeerde auto aan zijn gereden. Een van de omstanders ging hierop voor de auto van de Terborgenaar staan en pakte diens autosleutels af. Gewaarschuwde agenten hielden de man even later aan omdat hij verdacht werd van het rijden onder invloed van alcohol. Dat vermoeden werd even later bevestigd na de ademanalyse. De automobilist bleek met een alcoholpromillage van ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan achter het stuur zijn gekropen. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Na het opmaken van een proces-verbaal is de Terborgenaar naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Arnhem - anonieme tip leidt tot vondst vuurwapen
Publicatiedatum: 07-09-2004

De politie heeft na een anonieme tip in een woning in de Arnhemse wijk Presikhaaf een pistool aangetroffen. Tegen de bewoner, een 27-jarige man, is proces-verbaal opgemaakt. De tip was voor de politie voldoende reden om een onderzoek in te stellen. De Arnhemmer gaf op verzoek van agenten het wapen over. Het bleek te gaan om een gasalarmpistool met bijhorende munitie. Het wapen bleek ondermeer geschikt om er mee te dreigen en valt daarom onder de wapenwetgeving. De agenten namen het wapen in beslag. Tegen de verdachte Arnhemmer wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Elst - paardenmarkt: twee man op de vuist met agenten
Publicatiedatum: 07-09-2004

De politie in Elst heeft maandagavond op de Dorpsstraat twee bezoekers van de Elster paardenmarkt aangehouden nadat ze met agenten op de vuist waren gegaan. De aanleiding tot de vechtpartij was een vermeende vernieling van een fiets, waarnaar de agenten een onderzoek instelden. Omstreeks kwart over acht waarschuwde een getuige de politie, nadat hij gezien had dat een man kennelijk over een fiets gestruikeld was. De fiets, waarop een tas en diverse reclamefolders, viel daarbij om en de inhoud van de tas kwam verspreid over straat te liggen. De man liep echter gewoon verder zonder zich om de fiets te bekommeren. Toen de getuige de man, die deel uitmaakte van een groep van acht, over zijn gedrag aansprak werd niet gereageerd; de groep liep vervolgens een horecagelegenheid binnen. De getuige waarschuwde hierop de politie. Intussen was er in de horecagelegenheid ook onenigheid ontstaan nadat de groep door personeel te kennen was gegeven dat de zaak alleen geopend was voor hotelgasten. Toen de agenten daarop even later verschenen en een van de mannen, naar later bleek een 37-jarige man uit Dodewaard, wilden aanspreken over de vermeende vernieling ontstond er onenigheid, waarbij de twee andere mannen uit de groep zich tegen de agenten keerden. Bij de daaropvolgende vechtpartij moesten de agenten gebruik maken van wapenstok en pepperspray om de mannen te kunnen overmeesteren. De 37-jarige man uit Dodewaard is kort na zijn aanhouding vrijgelaten; hij had zich ook niet verzet tegen de agenten van strafbaar handelen was vooralsnog niet gebleken. De twee anderen, een 49-jarige man uit Wamel en een 50-jarige man uit Pannerden, is voor verder onderzoek ingesloten. Bij de schermutseling raakte één agent licht gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---