Persberichten regio Brabant-Noord dinsdag

's-Hertogenbosch 07-09-2004 - .

MAN AANGEHOUDEN VOOR WET WAPENS & MUNITIE

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is een 19-jarige automobilist uit Helvoirt op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man bleek bij controle o.a. een ijzeren pijp en een groot kettingslot in de auto onder handbereik te hebben liggen. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

s-Hertogenbosch Maandagavond is in een sportcentrum aan de Victorialaan in

s-Hertogenbosch een 22-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor belediging. De agenten waren in het complex in gesprek met een paar jongeren, toen de verdachte zich er ongevraagd mee bemoeide en de agenten verbaal beledigde. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

DRUNENAAR AANGEHOUDEN VOOR BEZIT SOFTDRUGS

Drunen Maandagmiddag hebben surveillerende agenten in een auto op een parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat in Drunen softdrugs aangetroffen. Een 22-jarige inwoner uit Drunen is hiervoor aangehouden. Een politieman zag dat de man iets overhandigde aan een bromfietser die daarop wegreed. Bij controle van de auto troffen de agenten zeven zakjes met hennep en zes joints aan. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen.

BALDADIGE JONGEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is op de Antwerpenstraat in s-Hertogenbosch een 18-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man gedroeg zich luidruchtig en baldadig en wilde zich op vordering van de politie niet verwijderen. Hij is daarop aangehouden en voor verhoor ingesloten.

GESIGNALEERDE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Maandagmiddag hebben agenten van het biketeam op de Oude Engelenseweg in s-Hertogenbosch een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, die gesignaleerd stond, aangehouden. De man werd nog gezocht door de politie in Oss in verband met een oplichting die hij begin maart dit jaar heeft gepleegd bij een bouwmarkt aan de Frankenweg in Oss. De man zou daar gestolen goederen hebben willen terugbrengen in ruil voor geld.

Verder bleek de man nog een bedrag van ruim 1000,= aan boetes open te hebben staan. De geldboetes heeft hij betaald en voor het overige wordt hij overgedragen aan de politie Oss.

AANRIJDING MET GEWONDEN

Rosmalen Maandagmiddag vond er op de Waterleidingstraat in Rosmalen een aanrijding plaats tussen een 45-jarige automobilist uit Heesch en een 18-jarige automobilist uit Rosmalen. Laatstgenoemde en een 41-jarige inzittende raakten gewond. De automobilist wilde op de Waterleidingstraat een voor hem links gelegen inrit van een school inrijden. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende bestuurder uit Rosmalen, waardoor een aanrijding ontstond. De beide gewonden zijn overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

VERWARDE CHINEES AANGEHOUDEN

Vught Maandagmiddag is op de N764 in Vught een onbekende Chinees aangehouden. Hij liep op de rijbaan en maakte een verwarde indruk. De man, vermoedelijk van Chinese afkomst, sprak geen enkele voor de politie verstaanbare taal en had geen identiteitspapieren. Hij is ter vaststelling van zijn identiteit en verblijfsstatus in Vreemdelingenbewaring gesteld.

VERKEERSCONTROLE

Boxtel Maandagmiddag heeft de politie in Boxtel op de motor het verkeer gecontroleerd. De controles vonden plaats op de Eindhovenseweg, Achterberghstraat, Tongeren en de Bosscheweg. In het totaal zijn vijf bromfietsers bekeurd omdat zij op een opgevoerde bromfiets reden, één van hen reed 85 km/h. Vijf automobilisten zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

WEINIG GELUK MET NIEUWEAUTO

Liempde Maandagavond had een 30-jarige inwoner uit Boxtel weinig geluk met zijn nieuwe auto. De man reed over de A2 met zijn net tweedehands aangeschafte auto die slechts vier dagen in zijn bezit was, toen de auto kuren begon te vertonen. Een voorbijganger sleepte hem naar de Boxtelseweg in Liempde, waar de auto spontaan in brand vloog. De brandweer bluste de brand. Een auto die vlakbij de brandende auto stond liep o.a. smeltschade op.

WINKELDIEF

Uden Dinsdagochtend is een 62-jarige man uit Uden aangehouden op verdenking van het meenemen van een voedingsmiddel (waarde 1 Euro) uit een winkel aan de Bitswijk in Uden zonder te betalen. De man is aangehouden door een medewerker en overgedragen aan de politie. De man kreeg een proces-verbaal en een winkelverbod van 1 jaar. Het goed is teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

WINKELDIEF

Uden Maandagmiddag is een 35-jarige man uit Uden aangehouden op verdenking van het meenemen van voedingsmiddelen (waarde 11,88 Euro) uit een winkel aan de Botermarkt in Uden zonder te betalen. Een medewerker van de winkel droeg de man over aan politie. De verdachte is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. De verdachte heeft een winkelverbod gekregen en een proces-verbaal. De goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

TE VEEL GEDRONKEN

Boekel Maandagavond is een 38-jarige man uit Boekel aangehouden op het Sint Agathaplein in Boekel voor autorijden onder invloed van alcohol. Tijdens een surveillancedienst wilde de politie de automobilist staande houden en controleren. De man weigerde echter te stoppen en reed door. Even later trof de politie de auto geparkeerd aan. De bestuurder verstopte zich achter een andere auto. Toen de man weg probeerde te rennen, viel hij op de grond en werd door politie in de kraag gevat. Uit een alcoholblaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

OPLICHTER AANGEHOUDEN

Oss - Maandagmiddag hebben agenten van het biketeam op de Oude Engelenseweg in s-Hertogenbosch een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, die gesignaleerd stond, aangehouden. De man werd nog gezocht door de politie in Oss in verband met een oplichting die hij begin maart dit jaar heeft gepleegd bij een bouwmarkt aan de Frankenweg in Oss. De man zou daar gestolen goederen hebben willen terugbrengen in ruil voor geld.

Verder bleek de man nog een bedrag van ruim 1000,= aan boetes open te hebben staan. De geldboetes heeft hij betaald en voor het overige wordt hij overgedragen aan de politie Oss.

WINKELDIEVEGGE

Oss Maandagmiddag is een 67-jarige vrouw uit Oss aangehouden in een winkel aan de Maaskade in Oss voor het meenemen van winkelwaar (waarde
3,-- Euro) zonder te betalen. De vrouw is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

TE VEEL GEDRONKEN

Heesch Maandagavond is een 38-jarige automobilist uit Oss op De Wisboom in Heesch aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

SCOOTER RIJDT TEGEN GEPARKEERDE VRACHTWAGEN

Oss Dinsdagochtend is een 20-jarige bestuurder van een scooter gewond geraakt toen hij op de Koornstraat (komende uit de richting Macharen) in Oss tegen de achterzijde van een geparkeerde vrachtwagen aan reed. Hij raakte hierbij gewond aan zijn gezicht en had pijn aan zijn benen en schouders. Hij is naar het Bernhovenziekenhuis in Oss gebracht.

DRIE GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Berghem Maandagavond zijn een 39-jarige automobilist uit Berghem, en een 21-jarige man uit Haren en 17-jarige vrouw uit Herpen (zij zaten samen op een scooter) gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Burgemeester van Erpstraat en de Sint Willibrordusstraat in Berghem. De automobiliste reed op de Burgemeester van Erpstraat in de richting van Herpen. Zij wilde linksaf slaan naar de Sint Willibrorduslaan. Bij het afslaan heeft ze waarschijnlijk de scooter over het hoofd gezien. Er ontstond een ongeval. Alle betrokkenen zijn per ambulance naar het Bernhovensziekenhuis in Oss gebracht. De automobiliste kon na controle het ziekenhuis verlaten. De 21-jarige man is opgenomen met een gebroken linker knie en de 17-jarige vrouw is opgenomen met een gebroken staartbeen en enkele kneuzingen. Zowel de auto als de scooter zijn weg getakeld.

WINKELDIEFSTAL

Cuijk Maandagavond is een 17-jarige jongen uit Cuijk aangehouden op verdenking van het meenemen van voedingsmiddelen uit een winkel aan de Dukatendreef in Cuijk zonder te betalen. De jongen is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

BEDREIGING MET GEWELD

Velp (Noord Brabant) In de nacht van maandag op dinsdag is een
22-jarige man uit Velp aangehouden bij een woning aan de Generaal de Bonsweg in Velp. De man wordt verdacht van het bedreigen van een
17-jarige jongen met de dood en het meerdere malen in het gezicht slaan van het slachtoffer. Later gooide de verdachte een ruit in bij de woning van het slachtoffer. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De toedracht van het voorval is onbekend.

AUTO BELANDT IN MAISVELD

Mill In de nacht van maandag op dinsdag is een 29-jarige man uit Mill aangehouden voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en vernielingen aan een maïsveld aan de Sperwerstraat in Mill.

De verdachte meldde zelf bij de politie dat hij met zijn auto vastzat. Aan de rijspoor was te zien dat de man met zijn auto ongeveer 500 meter door het maïsveld was gereden en vervolgens in een droge sloot was beland. Omdat de verdachte rook naar het inwendig gebruik van alcohol, moest hij een blaastest afnemen. Omdat dit niet lukte, is een bloedproef afgenomen. Het bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. De verdachte had de auto zonder te vragen van een vriendin geleend. De man is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en vernielingen aan een maïsveld. Hij kreeg een rijverbod voor 24 uur. Dat betekent dat hij bijvoorbeeld ook 24 uur niet mag fietsen.