Gemeente Lisse

07-09-2004 Samenvatting raadsvergadering 26 augustus 2004

Hierbij een korte samenvatting van wat er in de raadsvergadering van 26 augustus 2004 aan de orde is geweest.

De burger aan het woord:

De heer Treffers heeft namens de vereniging Oud Lisse nog eens uitgelegd waarom het zo jammer is dat Heereweg 191/191a gesloopt wordt en niet behouden wordt voor ons nageslacht. Desondanks heeft de gemeenteraad besloten de Rijksdienst voor de Monumentenzorg te adviseren Heereweg 191/191a niet aan te wijzen als rijksmonument.

Vragenronde raadsleden:

De heer Vroomans (CDA) heeft gevraagd om een verbetering van de informatieve functie van de b&w besluitenlijst. Wethouder de Roon deelde mede dat er de bereidheid is een kwaliteitsslag te maken.

De heer Loos (VVD) heeft gevraagd naar de naleving van de afsluiting van het Vierkant tijdens de weekeinden. De heer Schuijt deelt mede dat de verzinkbare verkeerspaal is beschadigd. Deze wordt binnenkort weer geplaatst. Er blijken geen klachten te zijn binnengekomen dat de afsluiting genegeerd wordt. Na 1 oktober zal de zomer van 2004 worden geevalueerd en aan de hand daarvan zullen mogelijk nog enige verbeteringen worden aangebracht.

De heer Loos (VVD) heeft gevraagd naar een verklaring voor de ernstige wateroverlast tijdens recente hevige neerslag. De heer van der Zwet deelt mede dat dit soort problemen eens in de vijf jaar kunnen voorkomen. Er is geen sprake van achterstallig onderhoud aan de riolering.

Bespreekstukken:

Mevrouw Aangeenbrug (CDA) heeft amendement ingediend op het voorstel tot vaststelling van het Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma (PRUP). De raad besluit unaniem dit amendement over te nemen en aan het programma toe te voegen de Nederlands Hervormde Kerk, Heereweg 250, meerwerk en interieur en het dak van het Koetshuis van de Keukenhof. Hoewel bekend is dat de kans dat hiervoor een subsidie wordt verstrekt uiterst gering is vindt de raad dat de plaatsing een signaalwerking zal hebben.

Hamerstukken:

De hamerstukken zijn vastgesteld en daarover is zoals gebruikelijk geen debat gevoerd.

Meer weten?
Voor degenen die uitgebreider geinformeerd willen wordt verwijzen wij naar het raadsverslag, te vinden op de pagina "Bestuurlijke Informatie
-> Notulen/verslagen -> Gemeenteraad 2004 -> 2004-08-26 raadsverslag" .