Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE PRESENTEERT NIEUWE MIDDLEWARE - AANTREKKELIJK GEPRIJSD PAKKET VOOR KLEINERE ORGANISATIES EN AFDELINGEN

Professionele applicatieserver met alle mogelijkheden tot twee processoren voor de helft van de prijs

LONDEN, ORACLE OPENWORLD, 7 september 2004 â"¤ Oracle introduceert Oracle Application Server Standard Edition One. Met dit speciale pakket hebben gebruikers de beschikking over een compleet platform om zakelijke portals, internettoepassingen op basis van J2EE en websites te bouwen, voor slechts 500 dollar* aan licentiekosten.

Voor 4.995 dollar* per processor (tot twee processoren), komt het Oracle Application Server Standard Edition One pakket qua prijs uit op de helft van de Oracle Application Server Standard Edition. Het pakket bestaat uit het Oracle Application Server middleware-platform inclusief Oracle s webserver- en portaltechnologie. Naast een prijs per processor kan het pakket ook op basis van Named User Plus licenties aangeschaft worden voor 149 dollar per gebruiker met een minimum van vijf gebruikers.

Oracle Application Server Standard Edition One kan snel geïnstalleerd worden en beschikt over een kant-en-klare portal, zodat ook organisaties met beperkte IT-middelen snel kunnen starten. De voorgebouwde portal-oplossing combineert basismogelijkheden voor content management en publicatie met eenvoudige redactie en administratie. Zo hebben gebruikers gemakkelijk toegang tot het basisproduct terwijl ze toch kunnen beschikken over de kerntechnologie van Oracle Portal om ook in de toekomst maatwerktoepassingen te kunnen bouwen. Klein starten wordt daardoor mogelijk.

De J2EE Application Server is een complete J2EE 1.3 gecertificeerde applicatieserver met ingebouwde mogelijkheden voor transaction management, messaging, systeembeheer en clustering. Oracle Application Server Standard Edition One kan gekoppeld worden met zowel Oracle als niet-Oracle databases. Omdat het pakket gebaseerd is op dezelfde code base als de rest van de Oracle Application Server familie, biedt het dezelfde performance, betrouwbaarheid en veiligheid als Oracle Application Server, tegen bijzonder lage kosten.

Het Oracle Application Server Standard Edition One pakket zal ook via belangrijke distributiepartners, value added resellers en distributeurs verkrijgbaar zijn.

Prijzen van Oracle Technology Producten
Alle technologieproducten van Oracle zijn zowel per processor als via Named User Plus licenties verkrijgbaar. Net als bij andere versies en upgrades van de applicatieserver kunnen klanten die op dit moment gebruik maken van support zonder extra kosten de beschikking krijgen over de nieuwste versie van de applicatieserver.

Voor meer informatie over het Oracle Application Server Standard Edition One pakket, ga naar http://www.oracle.com/appserver/. Meer informatie over Oracle s prijs- en licentiemodellen is te vinden op http://www.oracle.com/corporate/pricing/ .

*Euro prijzen worden nog bekendgemaakt.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.