Provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland investeert 2,6 miljoen euro in relatie onderwijs-arbeidsmarkt

In totaal 33 projecten op het gebied van onderwijs-arbeidsmarkt in Zuid-Holland kunnen door een subsidie van de provincie Zuid-Holland aan de slag. De provincie geeft op deze manier de komende jaren een flinke impuls in de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het toekennen van de subsidies is een vervolg op de manifestatie Jongeren, Toekomst, Kennis, Kansen van 25 maart 2004. Tijdens deze manifestatie tekenden de provincie en de Regionale Platforms Arbeidsmarkt (RPA), onder toeziend oog van staatssecretaris Mark Rutte, convenanten voor samenwerking.

Door een voortvarende aanpak heeft elk Regionaal Platform Arbeidsmarkt (Rijnmond en Zuid-Holland Zuid, Haaglanden en Rijn-Gouwe) samenhangende programma's opgeleverd. De programma's moeten ertoe leiden dat meer jongeren een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt halen en hun arbeidsparticipatie vergroot wordt. De projecten richten zich onder andere op het instellen van regioadviseurs, een jongerenloket, kennisplatforms en MKB leerbanenplannen. Op www.zuid-holland.nl staan alle projecten geselecteerd op regio.

StartmanifestatieOp 25 maart 2004 hebben de drie Regionale Platforms Arbeidsmarkt en de provincie Zuid-Holland een convenant gesloten. De partijen willen hiermee de afstemming tussen onderwijs en het bedrijfsleven verbeteren. Voor het oplossen van de problemen van jongeren of nieuwkomers op de arbeidsmarkt is ook de inbreng van het beroepsonderwijs nodig. Daarom heeft het VMBO, MBO en HBO een structurele rol binnen de regionale platforms gekregen. Aan de drie convenanten zijn drie regionale actieprogramma's gekoppeld. Uit deze actieprogramma zijn de 33 projecten geselecteerd.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22