H&K / REAAL VERZEKERINGEN

REAAL Verzekeringen richt haar vizier op schademarkt

Startschot met het vernieuwde Verkeerspakket

Utrecht, 7 september 2004 REAAL gaat zich meer richten op de schademarkt. Deze week wordt het startschot gegeven met de introductie van het vernieuwde Verkeerspakket. De keuze voor schade komt voort uit de ontwikkelingen die REAAL signaleert in de markt, zoals het belang van schade voor het intermediair en de mogelijkheden met betrekking tot ketenintegratie. Drie aspecten staan voor REAAL centraal: de gedifferentieerde premie en voorwaarden sluiten aan bij de behoefte van de klant, er wordt een totaal pakket geboden en het intermediair kan een snellere service bieden aan de klant. REAAL roept daarnaast het intermediair op zich meer te focussen op de schademarkt. De verkoop van schadeverzekeringen via het intermediair staat onder druk en ondervindt concurrentie van internet. Alleen een gezamenlijk aanpak garandeert een betere positie van het intermediairkanaal in deze markt.

Investeringen gingen vooraf aan keuze voor schade Schadeactiviteiten zijn voor de gemiddelde financiële adviseur goed voor zo'n 65% van het inkomen. Hans Wilkes, Directeur Verkoop bij REAAL Verzekering ziet potentie: 'We verwachten dat door de keuze voor schade wij het aandeel kunnen verhogen. Dit vergt wel een gezamenlijke inzet van verzekeraar en intermediair. Ook het intermediair moet zich inzetten om de marktpositie te verbeteren ten opzicht van de andere distributiekanalen. Uiteraard ondersteunen wij hen daarbij zoveel mogelijk. Onder andere door continu te investeren in ketenintegratie en te zorgen voor een snelle en goede verwerking in de backoffice.'

Vernieuwd Verkeerspakket
Vandaag wordt het eerste product commercieel geïntroduceerd, het Verkeerspakket. Deze introductie wordt ondersteund door een promotiecampagne met een tv-commercial, billboards, slagboomreclame, bumperstickers (meegeseald met Autoweek) en advertenties in vakbladen. De autoverzekering binnen het Verkeerspakket kenmerkt zich door een gedifferentieerde tariefstelling en moderne voorwaarden. Het Verkeerspakket biedt naast verzekeringen voor auto, motor en old-timers een ongevallen inzittenden verzekering, schadeverzekering inzittenden en een rechtsbijstandsverzekering.

Reeks nieuwe pakketten op korte termijn gelanceerd De introductie van het Verkeerspakket is een eerste in een serie van drie. In oktober en november volgen het nieuwe REAAL Woonpakket en het REAAL Totaalplan, die op een vergelijkbare, herkenbare manier worden gelanceerd. Ook 2005 blijft in het teken van schade staan.

Over REAAL Verzekeringen
REAAL Verzekeringen maakt deel uit van de bankverzekeraar SNS REAAL Groep. SNS REAAL Groep heeft een balanstotaal van EUR 53,0 miljard en er werken bijna 5.500 medewerkers. REAAL Verzekeringen biedt particuliere en zakelijke klanten een compleet aanbod van flexibele en betrouwbare verzekeringsproducten. REAAL werkt exclusief via het intermediair, heeft vestigingen in Utrecht, Alkmaar en Zoetermeer en telt circa 1.800 medewerkers. REAAL Verzekeringen heeft een realistische kijk op verzekeren en weet wat er speelt in de markt en in de maatschappij. Productleiderschap is de focus van de onderneming met als doel innovatieve producten, reële producten en een uitstekende administratieve afhandeling.


07 sep 04 15:52