Politie Zaanstreek-waterland


18:36 06-SEP-04
NOORDBEEMSTER, NEKKERWEG

Fietser gewond

De politie maakt proces-verbaal op van een aanrijding waarbij een 29-jarige fietser uit Purmerend gewond raakte. Een 21-jarige vrouw uit Noordbeemster reed in een personenauto over de Nekkerweg en reed de kruising met de Oosthuizerweg op zonder daarbij de fietser voorrang te geven. De fietser kwam voor haar van rechts, kon niet meer voldoende remmen en reed tegen de auto aan. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij een wervelfractuur had opgelopen.

19:21 06-SEP-04
EDAM, ZUIDPOLDERLAAN

Meisje aangereden door drankrijder

Een 6-jarig meisje uit Edam stak op haar fietsje de straat over. Hierbij werd zij aangereden door een 49-jarige plaatsgenoot op een snorfiets. De gewaarschuwde politie heeft de man in zijn woning aangehouden na een blaastest. Hij bleek ruim twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. Het meisje hield aan de aanrijding schaafwondjes over.

13:55 06-SEP-04
VOLENDAM, PELLERSPLEIN

Drugs in steeg

Een 48-jarige Amsterdammer is aangehouden voor openlijk gebruik van harddrugs. Hij werd door een politieman betrapt toen hij in een steeg wit poeder opsnoof. Het restant cocaine is ingeleverd en de man kon met een boete van E200,= het politiebureau verlaten. De politie gebruikt een 'Narcotester', om te bepalen wat voor drug het precies is. Een ampul met roze vloeistof kleurt meteen blauw als er een klein beetje van het witte poeder wordt toegevoegd. Dat betekent dat het om cocaïne gaat. Met een weegschaal wordt de hoeveelheid gewogen. Als het minder dan 0,5 gram is kan met een boete van E200,= worden volstaan. Bij grotere hoeveelheden komt de rechter er aan te pas.

14:35 06-SEP-04
VOLENDAM, GAFFELSTRAAT

Nog een snuif

De politie heeft een 32-jarige man uit Zwaag aangehouden die wit poeder op zijn gezicht had. Hij had een wikkel met een halve gram cocaine bij zich die hij in mocht leveren. E200,= Armer mocht hij het bureau verlaten.

19:39 06-SEP-04
VOLENDAM, HAVENSTRAAT

Volendammer geeft speed

Een 35-jarige man uit Volendam is door de politie aangehouden voor de Opiumwet. Politieagenten zagen dat de man wit poeder in twee bierglazen deed. Er werd een zakje met 5,1 gram wit poeder aangetroffen. De Narcotester gaf aan dat het methamphetamine (MDMA), oftewel speed, betrof. Na verhoor is de man heengezonden.

12:16 06-SEP-04
VOLENDAM, DRIL EN PRINS BERNHARDLAAN

Autokrasser en -mepper aangehouden

Een 43-jarige Amsterdammer is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het bekrassen van een auto. Een omstander zou hebben gezien dat de man de auto met een sleutelbos opzettelijk bekraste. Op de Bernhardlaan heeft de politie een man aangehouden die op een auto aan het slaan was en er bovenop was gaan liggen. Uit onderzoek bleek dat het de auto van zijn werkgever was. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden.

19:50 06-SEP-04
KROMMENIE, JUPITERSTRAAT
Een 14-jarige jongen is door de politie betrapt op graffiti op een schoolplein. De jongen stond met een spuitbus in de hand een tafeltennistafel te voorzien van tekens. Het bureau HALT zal zich over de jongeman ontfermen.

04:31 07-SEP-04
PURMEREND, WESTLAND
Verdachte van inbraak aangehouden
De politie heeft een 28-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht inbraak in een woning op de Brahmsstraat in Purmerend. De bewoner werd wakker door verdachte geluiden en hoorde zijn auto, die op de inrit stond, wegrijden. Van de voordeur bleek het slot geforceerd. Tevens waren er enkele tassen met papieren en diverse andere goederen verdwenen. Kort na de inbraak werd de auto teruggevonden in de Clara Visserstraat. De verdachte is in verzekering gesteld.

08:27 07-SEP-04
PURMEREND, JOHN F. KENNEDYPLEIN

Winkels opengebroken

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in twee winkels. In het dak van het winkelcentrum is een gat gemaakt. Via dit gat heeft men zich de toegang verschaft tot een winkel. Vervolgens is er een gat in de binnenmuur van deze winkel gemaakt om toegang tot de naastgelegen winkel te krijgen. Uit een kassa van de laatste is een klein bedrag aan wisselgeld meegenomen.

12:40 07-SEP-04
PURMEREND, PURMERWEG KRUISING JISPERSTRAAT

Tasjesrovers op bromfiets

De politie vraagt getuigen van een tasjesroof zich te melden. Dinsdagmiddag ongeveer half twaalf werd op het fietspad een 22-jarige Surinaamse vrouw van haar fiets gereden door twee mannen op een bromfiets. De passagier pakte uit de opengevallen zwarte tas van de vrouw een toilettas. Hij sprong achterop de bromfiets en beiden reden weg richting Markerkade. Getuigen kunnen bellen met 0800-8844.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-070904

21:15-22:15 06-SEPT-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
ZAANDAM, A.F.D. SAVORNIN LOHMANSTRAAT
Verkeerscontrole
Maandagavond hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam een gordel- en snelheidscontrole gehouden in Wormerveer en Zaandam. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum en de A.F.D. Savornin Lohmanstraat werden in totaal twaalf bestuurders aan de kant gezet. Negen boetes waren voor te hard rijden, het niet dragen voor de gordel en het negeren van een stopteken. Ook kregen drie bromfietsers een boete. Twee van hen droegen geen helm en één bestuurder was jonger dan zestien. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun.
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werd 's middags een snelheidscontrole gehouden met behulp van een radarauto. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur.

01:30 07-SEPT-04
EDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN
Alcoholcontrole
Op de Dijkgraaf Poschlaan in Edam werd in de nacht van maandag op dinsdag een 35-jarige man uit Volendam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had de alcohollimiet overschreden (260 ug/l) en kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 220 euro.


---- --